Imatge de fons d'una persona fent càlculs amb una calculadora i uns papers a taula, a més d'una imatge d'una oficina d'Hisenda amb dues persones sent ateses i una altra d'una mà amb molts bitllets d'euros

SOCIETAT

Hisenda fa un avís: no et pot tornar més que això a la Renda

Els contribuents a qui surti la declaració a tornar han de conèixer el que marca la Llei en aquests casos

Des del 3 d'abril passat, tots els contribuents poden fer la declaració de la Renda 2023-24. És un tràmit complicat que pot portar mals de cap i, per això, molta gent opta per delegar aquestes funcions a una gestoria. La por de cometre errors o de no aplicar les deduccions que corresponen obliguen alguns ciutadans a confiar en els professionals.

La Renda pot sortir a pagar o a tornar, i tothom resa perquè el resultat final sigui favorable. Rebre diners d'Hisenda sempre és una bona notícia, i més si la quantia és alta. Tot i això, és possible que et preguntis si hi ha un límit màxim de diners en aquests casos.

L'Agència Tributària espera rebre prop de 23 milions de declaracions per a aquesta campanya. Del total, es preveu que la majoria surtin a tornar, cosa que suposaria ingressar un total d'11.500 milions d'euros als comptes corrents dels contribuents. Les quantitats per cada renda poden ser molt diverses, i és important aclarir un dubte important.

Hi ha límit de diners si la declaració de la Renda surt a tornar?

Segons l'article 103 de la Llei de l'IRPF, no hi ha una quantitat màxima fixada en cas que la declaració de la Renda surti a tornar. Tot depèn de cada persona, i la quantia equival als diners que s'hagin pagat de més durant l'exercici fiscal.

Segons el mitjà Noticias Trabajo, els diners màxims que Hisenda poden tornar equivalen als ingressos en compte, la suma de les retencions efectuades i els pagaments fraccionats fets durant l'exercici fiscal. És a dir, mai no se't podran tornar més diners dels que has avançat l'exercici fiscal anterior.

Hisenda té un màxim de 6 mesos per retornar els diners als contribuents des del dia que s'acabi la campanya (1 de juliol). L'estat de la devolució es pot consultar a Renda Web. Podreu comprovar si l'Agència Tributària ha acceptat la vostra sol·licitud, si l'heu denegada o si ja heu començat amb l'enviament.

Dit això, és important saber que hi ha delinqüents que suplanten la identitat d'Hisenda per robar diners als ciutadans. Si reps un SMS que informa sobre una devolució i et demana entrar en un link i donar el vostre número de compte, no ho facis. El fisc mai no sol·licita informació confidencial per aquestes vies, així que has de tenir molta cura per no caure al parany.

Des del 7 de maig, els contribuents tenen a la seva disposició el servei 'Le Llamamos'. L'Agència Tributària pot confeccionar la declaració de la Renda si així ho desitges, però hauràs de demanar cita. D'altra banda, també podran acudir a les oficines a partir del 3 de juny per fer el tràmit de forma presencial.

➡️ Societat

Més notícies: