Uns documents, una calculadora i unes monedes de fons, amb una noia subjectant bitllets d'euros, i al cercle el logotip d'Hisenda
SOCIETAT

El missatge de l'Agència Tributària que farà feliç més d'un en els pròxims dies

Un cop ordenat el pagament de la devolució, Hisenda enviarà un avís per SMS o correu electrònic al contribuent

La Campanya de la Renda 2023-2024 entrarà en uns pocs dies en el seu darrer mes, després que comencés el 3 d'abril. Recordem que, aquells que encara no hagin presentat la seva respectiva declaració davant del fisc, tenen fins al pròxim dilluns, 1 de juliol, per a fer-ho.

Aquests tres mesos que concedeix l'Agència Tributària per presentar la Renda serveixen perquè molts s'emportin una alegria. I és que no són pocs els que reben diners de tornada per part d'Hisenda. Un cop confirmada la devolució pels tècnics, la persona interessada rebrà una notificació, sigui per correu o pel mòbil.

Atent a l'avís que t'enviarà Hisenda, si la declaració et surt a tornar

Per confirmar-nos la tornada dels diners, Hisenda pot recórrer a diverses vies, com les notificacions de l'app de l'Agència Tributària. També a través de la Seu Electrònica de l'esmentat organisme. A més, Hisenda disposa de canals més habituals per informar-nos d'aquesta devolució: SMS o correu electrònic.

Imatge de fons d'unes oficines de l'Agència Tributària amb una altra imatge d'una mà amb molts bitllets d'euros a la mà i una emoticona d'una guardiola de porquet amb monedes entrant

En aquest cas, l'organisme ha confirmat quin és aquest avís que fa arribar a través d'alguna d'aquestes dues vies. Parlem d'un missatge breu, en què sol·liciten que "no responguis", ja que es tracta d'un "enviament automatitzat".

"S'ha ordenat el pagament de la devolució de l'impost sobre la renda de les persones físiques de l'exercici 2023". Així diu el text que, si no t'ha arribat encara, et podria arribar per SMS o correu electrònic en un temps prudencial.

Amb tot, Hisenda té fins a sis mesos per pagar aquesta quantitat que ha de tornar milions de contribuents. Naturalment, parlem d'aquells als quals la declaració els ha sortit a favor. Parlem de sis mesos des del darrer dia de termini de presentació i no des del dia que es presenta la declaració.

Per això, molts hauran d'esperar fins a finals del 2024 per rebre els diners. Això sí, aquesta no és la regla general, perquè per norma Hisenda triga tan sols uns dies per a fer la devolució corresponent als contribuents.

➡️ Societat

Més notícies: