Imatge de fons d´una persona mirant factures en un ordinador i una altra d´unes mans amb molts bitllets d´euros
SOCIETAT

Missatge d'última hora del Banc d'Espanya als menors de 35 anys sense estalvis

Els joves que vulguin signar una hipoteca per comprar el seu primer habitatge podran accedir a un aval del 20%

El Banc d'Espanya s'ha fet ressò d'una notícia més que rellevant per a joves i famílies amb nens. Aquelles persones que tenen la necessitat de rebre una empenta la tindran en forma d'ajuts per poder comprar el seu primer habitatge.

Al bloc Cliente Bancario, el Banc d'Espanya ha difós la línia d'ajust de fins a 2.500 milions d'euros en forma d'avals de l'ICO. Uns ajuts per a joves menors de 35 anys i famílies amb fills a càrrec del 20% de l'import de la hipoteca. I en cas que l'habitatge tingués una qualificació energètica D o superior, aquest percentatge seria del 25%.

El Banc d'Espanya alegra el dia joves i famílies amb nens: ajuts per comprar un habitatge

El Banc d'Espanya sap que milers d'espanyols en aquesta situació necessitaran aquests ajuts si volen emprendre una vida nova. Això sí, hauran de complir tots els requisits necessaris per poder accedir a aquests avals de l'ICO, que podrien beneficiar unes 50.000 famílies i joves.

Muntatge amb una imatge d'una parella subjectant unes claus i una casa de joguina sobre un contracte hipotecari

Entre els requisits principals per accedir a aquests avals de l'Institut de Crèdit Oficial, hi ha el fet de tenir fins a 35 anys o famílies amb fills menors a càrrec i residència legal a Espanya. Sobre els ingressos individuals, seran com a màxim de 4,5 vegades l'IPREM (37.800 € bruts a l'any de renda individual o 75.000 € per a una parella).

Avals de l'ICO: el Gobierno pagarà el 20% de l'entrada d'un habitatge

Dimarts 28 es coneixia una novetat pel que fa a una nova entitat financera que s'uneix a aquesta línia de crèdits de l'ICO, el BBVA. El banc espanyol signava l'adhesió a aquests ajuts que tan bé els faran milers de joves i famílies del nostre país.

El Banc d'Espanya ens aconsella que, en cas de tenir algun dubte de pes sobre aquest tipus d'avals de l'ICO, visitem aquesta pàgina web. En aquest link, podem consultar diverses preguntes i respostes per aclarir qualsevol dubte referent a aquest tema.

Això sí, també exposen que hi ha certs bancs que no deixen accedir als sol·licitants d'hipoteques per sobre del 80% del que ha taxat l'habitatge.

A més, no hem d'oblidar que hi ha despeses a compte de la signatura de la hipoteca que s'ha de fer càrrec el comprador. Amb tot, sempre cal tenir un cert coixí de diners per fer front a aquest tipus de despeses.

➡️ Bancs ➡️ Societat

Més notícies: