Façana de l'oficina del BBVA i una dona alegre amb el mòbil
SOCIETAT

La positiva notícia que acaba de donar el BBVA i molts esperaven amb ganes

El BBVA confirma la seva adhesió a la línia d'avals de l'ICO per a comprar habitatges, destinat a joves i famílies

El BBVA ha fet públic un acord més que necessari per a joves de fins a 35 anys i famílies amb menors a càrrec. La pròxima línia d'avals de l'ICO per a comprar habitatges, que compta amb un pressupost de fins a 2.500 milions d'euros, comptarà també amb l'entitat.

El BBVA ha anunciat que s'adhereix a la línia d'avals perquè els beneficiaris puguin accedir a préstecs hipotecaris. Per fer-ho, hauran de tenir uns ingressos individuals que siguin, com a molt, de fins a 4,5 vegades l'IPREM. Això és una renda individual de fins a 37.800 € bruts a l'any en el cas dels joves, i de 75.000 € si ens referim a famílies.

El BBVA signa l'adhesió a la línia d'avals d'habitatge per a joves i famílies

A la firma del mencionat acord, celebrat aquest dimarts a Madrid, han estat el 'country manager' del BBVA a Espanya, Pello Belausteguigoitia, la ministra d'Habitatge i Agenda Urbana, Isabel Rodríguez i el president de l'ICO, José Carlos García de Quevedo.

Sobre aquesta adhesió als avals de l'ICO, Belausteguigoitia celebrava la notícia que coneixíem fa poques hores. A més, deixava clar el compromís del BBVA amb aquests ciutadans, que no tenen molts estalvis, però que volen comprar el seu primer habitatge.

A banda, Isabel Rodríguez estava satisfeta per aquest nou acord amb l'entitat financera. La ministra ha declarat que "l'enorgulleix que el nostre país pugui garantir i avalar l'accés a l'habitatge dels joves i de les famílies".

Imatge de fons d´unes oficines del BBVA, juntament amb dues imatges, una de la cuina d´una casa en venda i una altra d´una parella sostenint una maqueta d´una casa en miniatura

"La impossibilitat d'accedir al mercat de lloguer o a l'habitatge en propietat és una de les preocupacions principals de la ciutadania", ha reconegut.

Amb el BBVA ja són 19 les entitats adherides a la línia d'avals ICO

A banda de la firma d'aquest dimarts amb el BBVA, el Ministeri d'Habitatge i Agenda Urbana ha subscrit adhesions a la línia d'avals de l'ICO amb 18 entitats més.

Parlem del Banc Santander, Ibercaja, EVO Banc, ABANCA, Caixa Ontinyent, Arquia, Banc Cooperatiu Espanyol o Unió de Crèdits Immobiliaris (UCI). També hi ha les Caixes Rurals d'Almendralejo, Extremadura, Sòria, Terol, del Sud, Granada, Salamanca, Utrera, Sant Josep d'Alcora  i Cajasiete.

➡️ Bancs ➡️ Societat

Més notícies: