El truc de Dabiz Muñoz per fer la millor recepta de patates a la importància
Dabiz Muñoz té una manera molt senzilla de fer aquesta recepta tan coneguda, però amb un toc que millora el resultat
Les patates a la importància són un plat molt senzill d'elaborar i que, a més, no té gaire despesa. Però això no implica que no puguem millorar aquesta recepta amb petits trucs. Dabiz Muñoz ha volgut compartir quins passos segueix ell per fer una versió més gurmet d'aquestes patates.
Dabiz Muñoz ha fet servir la recepta original d'aquest plat tan conegut i li ha afegit tres ingredients que li donen el toc original. Aquests són el gingebre, la botifarra d'arròs de Burgos i la cervesa. Cap d'ells no està en la versió més tradicional, però Dabiz Muñoz ha sabut encaixar-los per donar lloc a una versió millorada.
Ingredients per a la recepta de Dabiz Muñoz
Perquè puguis preparar aquesta recepta a casa teva, aquí et deixem tots els ingredients que necessites. Estan pensats per fer patates a la importància per a 4 persones. Tot i això, si vols fer-les per a més persones, només hauràs de multiplicar les quantitats.
Ingredients per fer patates a la importància, segons Dabiz Muñoz
Ingredients | Quantitat |
Patates | 1 kg |
Cervesa | 400 ml |
Gingebre | 100 g |
Espàrrecs de marge | 300 g |
Brou de verdures | 2 l |
Ceba | 1 unitat |
Alls | 5 unitats |
Llimona | 1 unitat |
Botifarra de Burgos | 1 unitat |
Oli d'oliva | |
Coriandre | |
Nou moscada | |
Sal |
Pas a pas per fer patates a la importància, segons Dabiz Muñoz
1. Comencem amb les patates
El primer pas és pelar i tallar les patates a rodanxes. Aquestes han de tenir, més o menys, un centímetre de gruix. Després, abans d'arrebossar-les, les haurem d'assaonar amb una mica de sal.
Per arrebossar-les, en primer lloc, les haurem de passar per farina i ja després per ou. Aquí és on Dabiz Muñoz ens explica un truc perquè no s'enlairi l'arrebossat. Recomana no rentar les patates, ja que el midó serveix per retenir l'arrebossat i, posteriorment, ajudar el lligat de la salsa.
També per a l'hora de l'arrebossat el xef té un truc perquè aconseguim un bon resultat. I és que, a l'hora d'arrebossar les patates amb farina, les deixa durant cinc minuts. Posteriorment, les deixa durant el mateix temps a l'ou.
2. Sofregim i desfem la botifarra
Deixem reposar les patates i piquem molt fi els alls, la ceba i el gingebre. Després, els posem a la paella per sofregir-los i els traiem un cop veiem que estan tous. Quan això passi, arriba el moment d'introduir mitja botifarra esmicolada i cuinar fins que vegem que es desfà.
3. Afegim la cervesa i el brou
Quan vegem que hem acabat el pas anterior, toca posar la cervesa a la cassola i barregem tot bé. És important que en aquest pas reduïm l'alcohol fins que quedi a la meitat. Un cop reduït, afegiu-hi el brou.
En aquest cas, es pot fer servir qualsevol tipus de brou, com bé indica Dabiz Muñoz. Després del brou, toca afegir el suc de llimona i una mica de nou moscada. Per acabar aquest pas, deixem que es redueixi durant 7 minuts perquè, a més, espesseixi.
4. Fregim les patates i la resta del botifarró
Posem en una paella oli d'oliva de manera que cobreixi les patates. Al vídeo es pot veure com el xef les fregeix durant quatre minuts per cada costat a foc suau. Passat aquest temps, les afegim al brou i posem la barreja a bullir durant 30 minuts a foc molt baix.
Ara, en el mateix oli que hem fet servir per fregir les patates, posem el que ens queda de botifarres a rodanxes. Esperem que es facin, que serà quan l'exterior quedi cruixent. L'últim pas serà tallar-les i incorporar-les a l'elaboració principal.
5. Sofregim els espàrrecs i emplatem
Només ens queda cuinar els espàrrecs, així que els posarem en una paella durant uns pocs segons. Després, els posem sobre el guisat que ja està enllestit i hi afegim coriandre fresc picat. Amb aquest darrer pas ja tindrem enllestides les nostres patates a la importància de l'estil de Dabiz Muñoz.
Més notícies: