Muntatge amb foto somrient de Martín Berasategui i en un cercle un plat de cocotxes

SOCIETAT

Martín Berasategui comparteix la seva versió d'un dels plats més tradicionals

Martín Berasategui ha donat totes les claus per preparar aquesta recepta que destaca pel seu magnífic sabor

La gastronomia espanyola és plena de plats boníssims. I un dels xefs més importants que tenim al país, Martín Berasategui, ha procedit a revelar com en prepara un. En concret, ha compartit la seva versió de les tradicionals cocotxes de lluç amb salsa verda, que són molt típiques en terres basques.

ROBINFOOD / Kokotxas en salsa verde + rebozadas + plancha

El cuiner, a través del programa Robin Food, ha donat les claus per preparar de manera senzilla aquesta recepta de peix. Seguint els seus passos ara es pot aconseguir, sens dubte, un autèntic menjar amb què deixar bocabadat qualsevol comensal.

Ingredients per fer les cocotxes de lluç amb salsa verda de Martín Berasategui

INGREDIENTSQUANTITAT
Cocotxes de lluç300 gr
Oli d'oliva100 gr
SalAl gust
CaienaUn pessic
All1 dent
Julivert picatAl gust

Els passos que segueix Martín Berasategui

1. Daurar l'all i la caiena

El primer pas que cal fer és posar al foc una cassola. S'hi ha de posar l'oli, l'all, prèviament laminat, i la caiena.

2. Cuinar les cocotxes

Quan l'all comenci a saltar, és el moment d'afegir-hi les cocotxes, alhora que es posa el recipient a foc baix. És important, en aquell moment, col·locar els trossos de peix amb la pell cap amunt. S'han de mantenir així durant un parell de minuts.

En aquell moment, es retira l'oli i es llença en una safata que ha d'estar congelada. Sí, perquè així s'aconsegueix que la temperatura d'aquell baixi contundentment. Tot seguit, s'aboca julivert sobre el lluç.

3. Lligar la salsa

Per acabar, l'oli retirat del foc es torna a afegir a la cassola on hi ha les cocotxes. Es fa una mica de sal també i, amb moviments circulars a l'esmentada olla, es va aconseguint que la salsa quedi perfectament lligada.

Ja només queda emplatar, com es vol, i gaudir d'aquest plat versionat pel gran Martín Berasategui. Un xef que ens ha ensenyat a cuinar, igualment, des d'arròs caldós fins a mandonguilles.