La recepta de Martín Berasategui per preparar les mandonguilles casolanes més saboroses
Martín Berasategui t'ajuda ara a cuinar un dels plats tradicionals més bons de la gastronomia espanyola
Les 12 estrelles Michelin que té al seu poder Martín Berasategui deixen de manifest el seu mestratge entre els fogons. Mestratge per preparar plats avantguardistes, però també altres de la cuina tradicional, que no dubta a desvelar en programes i en llibres. Un exemple és la recepta de mandonguilles casolanes que ha donat a conèixer.
Es tracta d'un plat molt saborós i gens complicat, ideal per preparar en qualsevol moment. I és que també té a favor seu que agrada a tothom.
Ingredients per fer les mandonguilles casolanes de Martín Berasategui
Ingredients per a les mandonguilles
INGREDIENTS | QUANTITAT |
Carn picada de vedella | 500 gr |
Carn picada de porc | 250 gr |
Sal | Una culleradeta |
Ou | 1 unitat |
Nou moscada | Mitja culleradeta |
Pa dur | Una llesca |
Llet | Una cambra de tassa |
Pebre negre | Mitja culleradeta |
Alls | 2 dents |
Julivert picat | 2 cullerades |
Oli d'oliva | Suficient per fregir les mandonguilles |
Ceba picada | Una cambra de tassa |
Farina | Mitja tassa |
Ingredients per a la salsa
INGREDIENTS | QUANTITAT |
Sal | Al gust |
Pebre negre | Al gust |
Ceba | 1 unitat |
Llorer | Un full |
Pastanagues | 2 unitats |
Tomàquets | 2 unitats |
Brou de pollastre | Mitja tassa |
Vi blanc | Mitja tassa |
Els passos que segueix Martín Berasategui
1. Preparar i fregir les mandonguilles
El primer és fer en un bol gran els dos tipus de carn picada al costat de l'all, la ceba i l'ou. Sense oblidar tampoc afegir-hi la nou moscada, el julivert, la sal i el pebre. S'ha de moure tot molt bé fins a obtenir una barreja compacta.
Tot seguit, es mulla el pa a la llet. I, a continuació, s'escorre i s'afegeix a l'esmentat bol, per la qual cosa cal barrejar-ho tot novament. Aquest és el moment de procedir a donar forma a les mandonguilles, que s'han d'anar passant per la farina.
Ara és quan cal afegir oli en una paella, que es posa a foc mitjà-alt. Quan estigui calent, s'hi comencen a fregir les boletes de carn. A mesura que es vagin traient, es col·loquen en una safata amb paper absorbent, per eliminar l'excés de greix.
2. Fer la salsa
Per donar-li forma a la salsa, a la paella del fregit de les mandonguilles, s'hi afegeixen les pastanagues pelades i tallades a rodanxes, així com la ceba a la juliana. Quan estiguin ben escalfades, s'hi incorporen els tomàquets i la fulla de llorer. Es deixa tot al foc uns minuts.
Després s'hi afegeix el vi. Cal cuinar-ho tot durant uns quants minuts, fins que l'alcohol s'evapori.
3. Cuinar les mandonguilles
La salsa ja està llesta i el que cal fer és abocar-hi tant les mandonguilles com el brou de pollastre. Cal deixar que bulli tot i quan ho faci, posar la paella a foc baix. En aquest s'hauran de cuinar durant uns 35 minuts, aproximadament.
Ja només queda emplatar i assaborir aquest riquíssim plat del xef Martín Berasategui, que sempre ens sorprèn amb les seves propostes. Com també ho ha fet amb la seva sopa castellana o amb el seu arròs caldós.
Més notícies: