Muntatge amb la cara somrient de Martín Berasategui i en un cercle un plat de mandonguilles amb salsa

SOCIETAT

La recepta de Martín Berasategui per preparar les mandonguilles casolanes més saboroses

Martín Berasategui t'ajuda ara a cuinar un dels plats tradicionals més bons de la gastronomia espanyola

Les 12 estrelles Michelin que té al seu poder Martín Berasategui deixen de manifest el seu mestratge entre els fogons. Mestratge per preparar plats avantguardistes, però també altres de la cuina tradicional, que no dubta a desvelar en programes i en llibres. Un exemple és la recepta de mandonguilles casolanes que ha donat a conèixer.

Es tracta d'un plat molt saborós i gens complicat, ideal per preparar en qualsevol moment. I és que també té a favor seu que agrada a tothom.

Ingredients per fer les mandonguilles casolanes de Martín Berasategui

Ingredients per a les mandonguilles

INGREDIENTSQUANTITAT
Carn picada de vedella500 gr
Carn picada de porc250 gr
SalUna culleradeta
Ou1 unitat
Nou moscadaMitja culleradeta
Pa durUna llesca
LletUna cambra de tassa
Pebre negreMitja culleradeta
Alls2 dents
Julivert picat2 cullerades
Oli d'olivaSuficient per fregir les mandonguilles
Ceba picadaUna cambra de tassa
FarinaMitja tassa

Ingredients per a la salsa

INGREDIENTSQUANTITAT
SalAl gust
Pebre negreAl gust
Ceba1 unitat
LlorerUn full
Pastanagues2 unitats
Tomàquets2 unitats
Brou de pollastreMitja tassa
Vi blancMitja tassa

Els passos que segueix Martín Berasategui

1. Preparar i fregir les mandonguilles

El primer és fer en un bol gran els dos tipus de carn picada al costat de l'all, la ceba i l'ou. Sense oblidar tampoc afegir-hi la nou moscada, el julivert, la sal i el pebre. S'ha de moure tot molt bé fins a obtenir una barreja compacta.

Tot seguit, es mulla el pa a la llet. I, a continuació, s'escorre i s'afegeix a l'esmentat bol, per la qual cosa cal barrejar-ho tot novament. Aquest és el moment de procedir a donar forma a les mandonguilles, que s'han d'anar passant per la farina.

Ara és quan cal afegir oli en una paella, que es posa a foc mitjà-alt. Quan estigui calent, s'hi comencen a fregir les boletes de carn. A mesura que es vagin traient, es col·loquen en una safata amb paper absorbent, per eliminar l'excés de greix.

2. Fer la salsa

Per donar-li forma a la salsa, a la paella del fregit de les mandonguilles, s'hi afegeixen les pastanagues pelades i tallades a rodanxes, així com la ceba a la juliana. Quan estiguin ben escalfades, s'hi incorporen els tomàquets i la fulla de llorer. Es deixa tot al foc uns minuts.

Després s'hi afegeix el vi. Cal cuinar-ho tot durant uns quants minuts, fins que l'alcohol s'evapori.

3. Cuinar les mandonguilles

La salsa ja està llesta i el que cal fer és abocar-hi tant les mandonguilles com el brou de pollastre. Cal deixar que bulli tot i quan ho faci, posar la paella a foc baix. En aquest s'hauran de cuinar durant uns 35 minuts, aproximadament.

Ja només queda emplatar i assaborir aquest riquíssim plat del xef Martín Berasategui, que sempre ens sorprèn amb les seves propostes. Com també ho ha fet amb la seva sopa castellana o amb el seu arròs caldós.