La recepta d'arròs caldós de marisc que prepara Martín Berasategui: molt gustós
Martín Berasategui t'indica els passos per preparar un arròs caldós del més deliciós i de la manera fàcil
L'arròs caldós és un dels plats més estimats a la gastronomia espanyola. I no n'hi ha per menys, ja que no només es tracta d'una recepta completa, sinó que també compta amb infinitat de variacions subjectes a la creativitat.
Ara bé, com diu el refrany "cada sastre fa el seu nus". I, en aquesta ocasió, ens guiarem per la guia que ens comparteix un dels millors xefs del país. Pren nota, a continuació, dels ingredients que necessites per a l'elaboració d'arròs caldós a l'estil de Martín Berasategui.
Ingredients per a l'arròs caldós de Martín Berasategui
INGREDIENTS | QUANTITAT |
Arròs bomba | 300 gr |
Mariscs variats (gambes, cloïsses, musclos, calamars) | 500 gr |
Ceba | 1 unitat |
Tomàquets madurs | 2 unitats |
All | 3 dents |
Pebrot vermell | 1 unitat |
Pebrot verd | 1 unitat |
Julivert fresc | 1 branqueta |
Full de llorer | 1 unitat |
Pebre vermell dolç | 1 culleradeta |
Vi blanc | 1/2 tassa |
Brou de peix | 1,5 litres |
Oli d'oliva verge extra | Al gust |
Sal | Al gust |
Pebre | Al gust |
Llimona | 1 unitat |
Els passos que segueix Martín Berasategui per preparar arròs caldós
1. Prepara els mariscs
Neteja bé i deixa els mariscs llestos per cuinar. Neteja els musclos i les cloïsses, pela les gambes i talla els calamars a anelles. Pots deixar-los en aigua per assegurar-te que s'eliminin bé les restes de sorra.
2. Prepara el sofregit
En una paella gran o una cassola, afegeix-hi un bon raig d'oli d'oliva i deixa que es vagi escalfant a foc mitjà. A continuació, afegeix-hi la ceba, les tres dents d'all i els pebrots. Pica bé tots els ingredients abans de ficar-los al foc.
3. Afegeix el tomàquet i el pebre vermell
Afegeix a la cassola els tomàquets, prèviament ratllats, i el pebre vermell. Barreja tots els ingredients fins que quedin ben integrats i deixa'ls al foc fins que el tomàquet es desfaci.
4. Afegeix el marisc
Arriba el moment d'afegir els mariscs a la cassola. Deixa que es vagin cuinant tots els elements. En el seu cas, Martín Berasategui aprofita per treure alguns musclos de les seves petxines per fer-les servir de decoració.
5. Toca afegir l'arròs
Aboca l'arròs a la cassola, que segueix a foc mitjà. Remena-ho perquè quedi ben integrat amb els altres ingredients. Tot seguit, deixa caure mitja tassa de vi blanc i deixa que es vagi evaporant l'alcohol.
6. Afegeix el brou
Per al següent pas, afegeix a la cassola el brou de peix, la fulla de llorer i el julivert picat. Afegeix també una mica de sal i pebre al gust. Deixa la barreja bullir a foc mitjà durant uns 15 o 20 minuts, aproximadament.
7. Ja gairebé ho tens llest!
Quasi has acabat de preparar aquest deliciós plat. Per a la cocció final, quan l'arròs estigui gairebé cuit, redueix el foc i deixa que es vagi cuinant a foc lent fins a aconseguir la textura desitjada. Ja ho pots servir!
8. Serveix el plat
Tot i que aquest últim pas és lliure, també pots fer cas de les indicacions de Martín Berasategui. Per servir el plat, el xef utilitza un plat fondo i l'adorna amb els musclos reservats. Finalment, hi afegeix un parell de rodanxes de llimona.
Més notícies: