La recepta de croquetes líquides de Ferran Adrià que podeu preparar fàcilment a casa
Ferran Adrià ha compartit la seva original manera de preparar aquest exquisit i tradicional aperitiu del nostre país
La gastronomia espanyola és molt variada, sustentant-se en plats tradicionals, molts dels quals són versionats pels xefs més famosos. Així, per exemple, el reconegut cuiner Ferran Adrià ha sorprès fent una volta de rosca a un plat molt tradicional. Ens ha ensenyat a preparar croquetes líquides.
Sí, Ferran Adrià, amb la seva originalitat habitual, ha volgut reinventar aquest aperitiu, que prenem a molts bars. I fins i tot que cuinem a casa nostra com pica-pica abans d'un dinar o menjar. I ho ha fet deixant-nos clar que la seva proposta és molt senzilla d'elaborar.
Ingredients per fer les croquetes líquides de Ferran Adrià
INGREDIENTS | QUANTITAT |
Llet | 300 ml |
Brou de pernil | 700 ml |
Farina | 65 gr |
Mantega | 70 gr |
Picatostes | Un grapat |
Pernil trossejat | 100 gr |
Oli d'oliva | 30 gr |
Els passos que segueix Ferran Adrià
1. Bullir el brou
Per obtenir les exquisides croquetes de Ferran Adrià cal començar llençant en una cassola el brou de pernil i la llet. Es posa al foc fort perquè vagi escalfant-se. Quan estigui a punt de bullir, es retira del foc i es reserva.
2. Fondre els greixos
Ara cal posar la mantega i l'oli en una altra cassola, que es posa a foc mitjà. L'objectiu és que aquests greixos es fonen i adquireixin una aparença torrada.
En el moment que ja estiguin a punt, s'hi incorpora la farina. Tot es va movent amb una vareta durant uns cinc minuts.
Passat aquest temps, a poc a poc, es va incorporant la barreja de greixos i farina a la cassola on hi ha el brou de pernil i la llet. Aquesta es posa al foc i cal anar movent-ho tot constantment.
3. Afegir el pernil i els crostons
A l'olla que s'està escalfant es tira el pernil trossejat. Es continua movent fins que s'aconsegueixi el gruix que es desitja, que es pot aconseguir en uns cinc minuts.
Ja només queda emplatar abocant les croquetes líquides a diversos bols. Finalment, entre aquests es reparteixen els crostons.
D'aquesta manera, tan senzill es pot preparar la versió original del gran xef Ferran Adrià d'un plat clàssic de la nostra gastronomia. Com també es poden cuinar altres receptes que aquest xef ens ha anat Revelant, com seria el cas del seu llobarro amb patates.
Més notícies: