Jordi Cruz comparteix una de les seves receptes favorites: rap en adob amb maionesa
Aprèn a preparar el rap en adob amb maionesa, un dels plats favorits del xef Jordi Cruz amb què arrasaràs
Ja hem entrat de ple en el 2024. Un nou any en què potser t'has proposat cuinar més o descobrir noves receptes amb què sorprendre els teus amics o familiars.
Si és així, estàs d'enhorabona. El xef Jordi Cruz et porta una recepta que voldràs provar només conèixer els ingredients que necessites. Es tracta, a més, d'un dels seus plats favorits, el rap en adob amb maionesa. Vols aprendre a preparar-lo? Continua llegint!
Rape en adobo con mahonesa espumosa de Jordi Cruz
Els ingredients per preparar el rap en adob de Jordi Cruz
INGREDIENT | QUANTITAT |
Aigua | 50 ml |
All | 6 dents |
Orenga seca | 1 cullerada |
Comí en pols | 3 gr |
Pebre vermell de la vera dolça | 3 gr |
Pebre negre | 1 gr |
Nyores | 6 unitats |
Suc de llimona | 50 ml |
Vinagre de Xerès | 50 ml |
Ou | 2 rovells |
Oli d'oliva suau | 250 ml |
Agar Agar | 1 gr |
Gelatina | 2 fulles |
Sal | 5 gr |
Rap | 800 gr |
Farina per a fregits | Al gust |
Quins passos segueix Jordi Cruz?
Per preparar aquest tradicional plat de la cuina andalusa, el rap en adob amb maionesa, cal dividir-ne l'elaboració en tres fases diferents. Primer de tot, s'elaborarà l'adob per al rap.
Després d'això, Jordi Cruz prepara una escuma per acompanyar l'adob, que serà el segon pas que cal seguir de la recepta. Finalment, només caldrà emplatar-ho i deixar-ho tot llest per menjar.
1. Neteja el peix
Primer de tot, cal començar per netejar bé el peix. Si tens el rap complet, cal retirar els trossos més nets i carnosos i aprofitar-los per fer la recepta.
No obstant això, encara que no facis servir els altres trossos del rap, no els rebutgis. D'aquest tipus de peix se'n pot aprofitar tot, per això et serviria per elaborar altres plats deliciosos, com ara un fumet, per exemple.
2. Elabora l'adob
El segon pas ja seria centrar-te en l'adob, la part més important del plat, que és el que el fa tan característic. Per elaborar-lo, cal, primer de tot, barrejar l'aigua amb els alls.
Després d'això, afegir també l'orenga seca, el pebre vermell de la vera dolça, el pebre negre, les nyores hidratades i el comí, així com el suc de llimona i el vinagre de Xerès. Remena-ho tot junt.
3. Submergeix el rap a l'adob
Un cop tot estigui ben barrejat, Jordi Cruz assenyala que és hora de submergir el rap a l'adob que hem preparat. Així, el peix anirà omplint-se d'aroma dels ingredients.
Cal deixar-ho, com a mínim, dues hores reposant a la nevera. Tot i això, perquè el sabor s'impregni molt més al rap, seria més recomanable deixar-lo unes dotze hores dins de l'adob.
4. Prepara l'escuma
Jordi Cruz té el truc per preparar l'escuma que acompanya el rap adobat. Aquesta consisteix en una maionesa que prepara usant un sifó. No obstant això, no és del tot necessari.
Per preparar-la, barregeu l'oli d'oliva amb els dos rovells d'ou i una mica de sal. Després d'això, bat-ho bé. A part, blanqueja les dents d'all en aigua bullent durant un minut i afegeix-los posteriorment a la barreja.
El següent pas ja és triturar tots els ingredients, vigilant de portar la batedora fins al fons del got i aixecant-la només suaument. Un cop està, afegeix quatre cullerades de l'adob preparat anteriorment.
Si vols que quedi escumós, en aquest cas necessitaràs una fulla de gelatina, hidratada amb aigua freda. Després d'això, porta la maionesa a un sifó.
5. El toc final
Per acabar la preparació d'aquest plat, bateu un ou en un bol. Quan el tinguis, afegeix el rap adobat. Després de fer aquest pas, passa el peix per la farina i fregeix-los amb oli abundant.
Retira el rap de l'oli quan vegis que ja està perfectament daurat, escorre el greix que hi pugui haver i, ja està! Ja has après a preparar la recepta de Jordi Cruz del rap en adob amb maionesa. Només falta emplatar-ho, acompanyant-ho amb l'escuma, i faràs les delícies de tots els teus convidats.
Més notícies: