Muntatge amb un pollastre sencer rostit en una reixeta de forn i un cercle amb el xef Jordi Cruz subjectant un plat amb pollastre rostit
SOCIETAT

La recepta de pollastre rostit de Jordi Cruz amb què triomfaràs sempre: té truc

El pollastre rostit no sempre ens surt com esperem, però amb el truc del xef Jordi Cruz això s'ha acabat

El pollastre rostit és un dels plats més tradicionals i coneguts de la nostra gastronomia. Es tracta d'una recepta ideal que pots preparar tant en el dia a dia, com en ocasions especials. Tot i això, el seu resultat no sempre és el desitjat.

I és que, encara que no ho sembli, el pollastre rostit també té truc. El reconegut xef Jordi Cruz el coneix bé i no ha dubtat a compartir-ho a través de les xarxes socials. Aquesta és la seva recepta de pollastre rostit infal·lible:

Pollo asado de 10 súper fácil con mega chips fritas y al horno by Jordi Cruz

Ingredients per al pollastre rostit de Jordi Cruz

Ingredients per a 3 persones

INGREDIENTSQUANTITAT
Pollastre sencer1,30 kg aprox.
Pebre negre mòlt1 cullerada
Farigola seca1 cullerada
Farigola fresca2 branques
Alfàbrega1 cullerada
Romaní sec1 cullerada
Romaní fresc2 branques
Herbes provençals1 cullerada
Llimona1 unitat
SalAl gust
Oli d'oliva verge extraAl gust

Els passos que segueix Jordi Cruz per preparar pollastre rostit

1. Netejar i macerar el pollastre

Abans de començar, assegura't de netejar bé la peça de pollastre i treure totes les plomes. Un cop llest, col·loca la carn en una safata de forn i salpebra el pollastre. Palpeja bé tot el pollastre perquè quedi ben integrada la sal.

Truc! Per treballar millor la peça, Jordi Cruz aconsella deixar-la a temperatura ambient unes 3 o 4 hores abans de començar a treballar-hi. D'aquesta manera, la carn s'atempera, perdent el fred de la nevera.

2. Afegeix la barreja d'herbes

En un pot, afegeix el pebre negre, el romaní sec, la farigola seca, les herbes provençals i l'alfàbrega. Tot seguit, tritura la barreja d'espècies amb l'ajuda d'un molinet (també pots optar per no triturar-les). Fes un massatge al pollastre amb un rajolí d'oli i ves escampant la barreja.

3. Afegeix un rajolí de llimona espremuda, també a l'interior

A continuació, esprem mitja llimona per sobre del pollastre. Així mateix, afegeix també al seu interior una mica de la barreja d'espècies, dues fulles de llorer, la farigola i el romaní fresc i la meitat de la llimona espremuda.

4. Lliga el pollastre i deixa-ho macerar

Lliga la peça amb fil de cuina i deixa macerar el pollastre, amb el pit cap avall i cobert amb paper film, durant unes 3 o 4 hores.

5. Posa el pollastre al forn

Ja gairebé ho tenim llest. Posa la carn al forn preescalfat a 180 graus, amb calor amunt i avall. Deixa-ho rostir durant uns 60 minuts aproximadament. Atenció! Aquí arriba el moment de posar a prova el truc de Jordi Cruz.

El que fa el xef és col·locar la safata de forn lleugerament aixecada per un dels laterals. El que aconsegueix amb això és que el suc quedi en un costat de la safata, sense tocar el pollastre, proporcionant un resultat més cruixent.

6. Pren nota: així ha de ser el fornejat

En el moment de ficar el pollastre al forn, assegura't que el pit estigui a baix durant els primers 60 minuts de fornejat. Transcorreguda mitja hora, ruixa la carn amb els sucs que hagi deixat anar la peça i deixa que es continuï cuinant.

Quan el pollastre hagi complert una hora al forn, capgireu-lo, regueu-lo de nou i deixeu-lo enfornar uns 15 o 30 minuts més, fins que agafi color.