Un edifici de pisos al fons, amb diversos bitllets de 50 euros i al cercle, el logotip d'Hisenda
SOCIETAT

Si tens un habitatge en propietat, podries tenir un benefici a la Renda aquest any

Pren nota de les despeses que et pots deduir a la declaració de la Renda si tens un habitatge de lloguer

Si ets propietari d'un habitatge i es dóna la situació que el tens llogat, pren nota dels avantatges fiscals que ofereix l'Agència Tributària aquest any. Recordem que estem des de fa uns dies en plena Campanya de la Renda 2023 i aquesta informació us pot interessar notablement.

Parlem d'uns beneficis que inclouen la reducció del 60% del rendiment net positiu pel lloguer destinat a l'habitatge habitual. A més, tingues en compte que gran part d'aquelles despeses provocades per l'arrendament es poden deduir, segons explica Fotocasa a la seva pàgina web.

Deduccions a la Renda 2023 si tens llogat un habitatge

Reparació i conservació

Les despeses que tinguin a veure amb el manteniment o la reparació de l'habitatge es poden desgravar a la Renda 2023. Ens referim a l'arranjament de la caldera, instal·lar una porta de seguretat o donar-li una passada de pintura a l'habitatge.

Això sí, no s'hi inclouen dins aquestes deduccions les despeses en ampliacions o modificacions dins de l'immoble. Per exemple, fer alguna part de l'habitatge més gran.

Subministraments i despeses de comunitat

Segons la Llei d'Arrendaments Urbans, l'inquilí ha de pagar les despeses derivades dels subministraments si no s'especifica d'una altra forma al contracte.

En cas de quedar clar que els hagi de pagar el propietari, aquest té la sort de poder deduir-los a la declaració de la Renda. Igualment, podrà fer el mateix amb les despeses relacionades amb la comunitat.

Contracte de lloguer

Si no has formalitzat el contracte pel teu compte i t'has decantat per un advocat o agència immobiliària, et podràs deduir aquestes despeses.

Impostos i taxes

Has de saber que són deduïbles a la declaració de la Renda les taxes de recollida d'escombraries, neteja o enllumenat i també l'Impost de Béns Immobles, conegut com a IBI.

Interessos hipotecaris

Pren-ne nota perquè podràs deduir els interessos i altres despeses de finançar capitals aliens destinats a millorar l'habitatge que tens llogat.

Amortització de béns immobles

Podràs deduir-te a la declaració de la Renda les amortitzacions dels béns immobles si no superen el 3% sobre el més alt d'aquests conceptes. Són el preu de compra de l'immoble o el valor cadastral de l'habitatge.

Assegurances

A l'apartat de les assegurances, et pots deduir les quotes d'assegurances d'impagament de lloguer, de llar o de responsabilitat civil.

➡️ Societat

Més notícies: