Muntatge amb oficina de l'Agència Tributària a una de les campanyes de la Declaració de la Renda i cercle vermell amb portàtil
SOCIETAT

L'esperat missatge que envia Hisenda en plena Campanya de la Renda

Si heu presentat la declaració de la Renda en aquests primers dies de campanya, haureu rebut un e-mail d'Hisenda

Tot just ha transcorregut una setmana des que comencés una nova Campanya de la Renda, en aquest cas corresponent a l'any fiscal 2023. Molts ciutadans han passat a l'acció per fer com abans millor aquest tràmit tan molest, si bé, moltes vegades els surt a tornar per sort per a aquests.

A poc a poc, Hisenda els està fent arribar als contribuents més matiners un avís. Un en què els informen que "s'ha ordenat el pagament de la seva devolució de l'IRPF de l'exercici de 2023".

Un missatge que els arriba a través del correu electrònic als contribuents. I tot, si després de fer la corresponent declaració, la Renda dictamina que els ha de tornar certa quantitat de diners.

Hisenda envia a milers de contribuents un avís si els surt la Renda a tornar

Doncs bé, si t'ha arribat un d'aquests e-mails, has de saber que, després d'aquesta ordre, els diners trigaran només uns dies a estar al teu compte corrent. El temps que transcorrerà fins que vegis aquest abonament al teu compte varia substancialment. I aquells que hagin presentat abans la declaració de la Renda tindran més aviat aquesta quantitat al compte del seu banc.

Hisenda preveu que hi hagi 23.281.000 declaracions en aquesta campanya, que significaria un 1,2% més que a la Campanya de la Renda 2022. Els dos primers dies, 3 i 4 d'abril, els ciutadans van presentar més d'1.877.000 declaracions. És un 2,6% més si les comparem amb les dates de l'any anterior.

Terminis per presentar la declaració i els qui estan obligats a fer-la

Una dada reveladora de l'Agència Tributària després d'aquestes primeres jornades de la Renda és que gairebé 250.000 persones l'han feta a través de l'aplicació de l'Agència Tributària. Això és prop del 20% més que l'exercici passat.

Per si encara no tens clar quins són els terminis per presentar la declaració, sigui per via telemàtica, telefònica o presencial, para atenció. A la taula següent venen indicades totes les dates oficials per poder fer la declaració si encara no l'has presentada.

Calendari de la Declaració de la Renda el 2024

DATATIPUS DE PRESENTACIÓ
3 d'abril – 1 de juliolInternet
7 de maig - 1 de juliolTelèfon (es pot demanar cita del 29 d'abril al 28 de juny)
3 de juny - 1 de juliolPresencial (es pot demanar cita del 29 de maig al 28 de juny)

No oblidis que estàs obligat a presentar la Renda 2023 si vas percebre més de 22.000 € d'una sola empresa o pagador. En cas de tenir dos o més pagadors, hauràs de presentar-la si els teus ingressos sobrepassen els 15.000 €, sempre que hagis cobrat més de 1.500 € del segon i la resta de pagadors.

➡️ Societat

Més notícies: