Muntatge amb una imatge de Gonzalo Bernardos amb cara seriosa, una casa damunt una calculadora de fons i unes claus amb un clauer d'una casa

SOCIETAT

Gonzalo Bernardos confessa la hipoteca que signaria com més aviat millor amb el banc

Gonzalo Bernardos revela a les xarxes socials el tipus d'hipoteca que resulta més convenient en aquests moments

Gonzalo Bernardos té molt clar quin tipus d'hipoteca signaria ell en aquests instants. Va recórrer a les xarxes socials per posar a prova els seus seguidors, als quals els va plantejar un dilema en aquest sentit.

"Què és millor, un tipus d'interès del 2% a 25 anys o un 2% els tres primers anys i després Euríbor a 1 any + 0,4?", va preguntar. L'economista va resoldre la incògnita assegurant que l'opció més convenient seria la primera, "la hipoteca fixa". Sobretot perquè dona "més seguretat i el tipus d'interès és molt baix si la política monetària del Banc Central Europeu és normal".

Gonzalo Bernardos explica que es tracta de "comptes fàcils". Assenyala que en una política monetària normal (1999-2007) l'euríbor a un any va arribar al 3,38%. En una mixta s'arribaria al quart any al 3,78%, mentre que amb la fixa es mantindria el 2%.

El professor i col·laborador de televisió assegura al seu comentari a la xarxa social X que "el passat no és una repetició del futur. Però ajuda a resoldre els dubtes".

Gonzalo Bernardos revela quina és l'opció més escollida

Gonzalo Bernardos admet que els hipotecats solen decantar-se en general per la hipoteca mixta, que va ser "majoritària el 2023". El motiu que explica això és perquè la major part "es fixa en el que paga el primer any".

A la presa de decisions també exerceix un paper rellevant el mateix banc. Les entitats financeres són partidàries d'oferir les mixtes perquè els "permetrà guanyar més diners". Per això també "incentivin la seva contractació".

Gonzalo Bernardos revela al final del seu post el resultat de l'enquesta. "Ha guanyat per golejada la fixa", amb un 67,4% davant el 32,6%. Tot i això, és al contrari del que va passar durant el 2023, on es van imposar les mixtes.

L'expert confessava estar molt satisfet "amb la qualitat dels meus seguidors". Tot i això, alguns no semblaven compartir els seus arguments.

Gonzalo Bernardos rep la rèplica dels seus seguidors

"Amb la recessió que ve a Europa, tindrem tipus al 0 més aviat que tard. Mentrestant variable, i quan estiguin propers al 0, sempre et pots canviar a fixa", li va contestar un seguidor. Altres posaven en dubte que els bancs oferissin una "fixa al 2".

"Això seria collonut si em dius que entitat bancària està donant actualment hipoteques a un tipus fix al 2% sense vinculacions draconianes", van deixar anar Gonzalo Bernardos.