Muntatge amb una imatge de fons d'una casa en miniatura i dues més, una de Gonzalo Bernardos i una altra d'un home amb gest de celebració
SOCIETAT

Gonzalo Bernardos dona per fi una bona notícia per a molts hipotecats: 'Al febrer'

Gonzalo Bernardos avança que a partir del segon mes del 2024 les famílies pagaran menys pels seus préstecs hipotecaris

El conegut economista Gonzalo Bernardos anunciava importants novetats per als hipotecats. Serà a partir del febrer quan comencin a respirar més alleujats. I és que el segon mes del 2024 s'espera una caiguda de les quotes.

Durant la seva intervenció al programa Más vale tarde , de La Sexta, l'expert va voler recordar aquells que tenen un préstec hipotecari. Va anunciar que tenia "una notícia que estan esperant molts dels que ens estan veient".

Gonzalo Bernardos ha explicat que els que "renovin al febrer el tipus d'interès de la seva hipoteca, per primera vegada en temps, pagaran menys". Això sí, va voler aclarir que perquè es doni aquesta circumstància cal que l'"euríbor a un any continuï estant com està ara". Seria per "sota el 3,8%".

L'estalvi de les hipoteques serà mínim

Sens dubte, es tracta d'una petita treva per a les famílies. Tot i això, "l'estalvi serà mínim". El professor d'Economia de la Universitat de Barcelona revela que el dia que caiguin les quotes hipotecàries "està a punt d'arribar".

L'estabilització dels tipus d'interès per part del Banc Central Europeu ha permès un descens lleuger de l'euríbor. Aquest índex és el que es pren com a referència per actualitzar les hipoteques variables.

Tot i això, els experts avançaven que aquestes caigudes de l'euríbor trigarien un temps a reflectir-se en les quotes hipotecàries. En alguns casos posposaven aquestes millores fins al febrer o març del pròxim any.

Gonzalo Bernardos anuncia una disminució de l'atur

Gonzalo Bernardos també va tractar una qüestió de gran interès per a la majoria d'espanyols. En concret, va analitzar les dades de l'atur i va revelar quines són les previsions per al futur. Considera que en qüestió d'uns mesos resultarà més senzill trobar feina.

Actualment, ens trobem en el 12%, sense oblidar-se que el primer trimestre del 2013 es va arribar al 26,93%. Aquestes xifres encara poden millorar, apostant per un descens de l'atur per sota del 10% en 2 o 3 anys. Entén que això és possible perquè les empreses del país acumulen 150.000 llocs sense cobrir.

Això sí, va mostrar la seva preocupació per la desocupació entre els més grans de 50 anys. Gonzalo Bernardos advoca per implantar incentius que en fomentin la contractació. Per fer-ho, posa sobre la taula una rebaixa en les quotes de la Seguretat Social o la bonificació de l'impost de societats.