Muntatge d'una botiga Mercadona i l'altra Carrefour, pla exterior

SOCIETAT

El conegut supermercat que planta cara a Lidl i Mercadona amb una gran aposta

Una de les empreses més veteranes en gran consum no para d'expandir-se i apunta a remuntar en la carrera de les millors

Es tracta d'un dels supermercats de tota la vida i que, no obstant això, pot semblar que queda en l'oblit, però res més lluny de la realitat. Consum continua expandint-se. I ho fa cap al sud, amb la inauguració de dues noves botigues a Motril i Villanueva de los Infantes.

Aquestes obertures representen, a més, el compromís de la Cooperativa amb el seu creixement a aquesta regió per als pròxims anys. Des de començament de l'any, l'empresa ja ha obert cinc nous establiments a Andalusia i tres a Castella-la Manxa.

Consum obre dues noves botigues a Espanya

La botiga de Motril, ubicada a l'Avinguda Ronda de Poniente s/n, compta amb més de 1.400 metres quadrats i ofereix 100 places d'aparcament. També inclou dos punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

De l'altra banda, el supermercat a Villanueva de los Infantes, situat al Paseo de la Hispanidad 2, té més de 1.320 metres quadrats. Aquest compta amb plaques solars, amb 108 places d'aparcament i amb dos punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Totes dues botigues operaran de dilluns a dissabte, de 9:00 a 21:30 hores. I oferiran serveis personalitzats en peixateria, xarcuteria, carnisseria, fruites i verdures a granel. A més, comptaran amb seccions de forn i perfumeria, com ja fan Mercadona i altres empreses, amb marques exclusives de Consum.

Aquest any, Consum també ha inaugurat botigues a València capital, Alginet, Moncofa (Castelló), El Verger i Torrevella (Alacant), Cartagena (Múrcia) i Figueres (Girona).

Així mateix, l'empresa ha implementat un model de botiga neutra en emissions a 80 supermercats. Amb això redueix i compensa emissions.

El supermercat aposta per la sostenibilitat com a part de la seva estratègia de descarbonització a la Comunitat Valenciana, Catalunya, Castella-la Manxa, Regió de Múrcia i Andalusia.

Consum creix a Espanya i ofereix avantatges davant la seva competència

Els supermercats Consum funcionen amb energia renovable i compten amb mobiliari frigorífic eficient que estalvia fins a un 50%, així com il·luminació LED a totes les àrees. Consum té com a objectiu ampliar aquest model a més botigues per a 2030, com a part de la seva estratègia de descarbonització, mitjançant noves obertures, reformes i ampliacions els pròxims anys.

Consum ha establert avantatges laborals per als empleats de botiga. Per exemple, la setmana laboral de cinc dies, que és pionera en aquest model al sector minorista.

La plantilla treballa un màxim de 37 hores i mitja a la setmana i té un cap de setmana llarg cada cinc setmanes. A més, la Cooperativa ha estat reconeguda per desè any consecutiu amb el segell Top Employers.

Aquesta distinció la consolida com una de les millors empreses per treballar a Espanya. I hi reconeix el seu compromís generant l'ocupació més gran dins del sector de distribució alimentària en relació amb la seva mida.