Imatge de fons d'una persona rebent documents i una altra imatge d'unes mans amb bitllets de 50 euros.

SOCIETAT

El Banc d'Espanya avisa de la comissió que la teva entitat et pot cobrar per sorpresa

Si sol·licites un certificat a la teva entitat bancària, has de saber que té dret a cobrar-te una comissió pel tràmit

Molts es queixen que els bancs cobren comissions als seus clients per fer diferents gestions i el cas és que tenen molta raó. De vegades, els clients dels bancs necessiten algun tipus de document, com un certificat, que han de presentar de forma obligatòria.

Per exemple, parlem del certificat del deute pendent d'un crèdit/hipoteca o el de titularitat de compte, publica el Banc d'Espanya al bloc Client Bancari. Així, en un certificat de deute, es posa de manifest el capital del préstec que encara queda per pagar quan s'emet. A més, hi queden reflectits els interessos o les comissions per la cancel·lació de forma prèvia de la hipoteca.

I és que quan un banc emet un certificat a la teva petició, aquest servei pot tenir un cost que potser no sabies. Un cost que no tindràs més remei que emprendre, encara que no sigui agradable fer-ho. Això sí, l'entitat bancària us ha d'informar formalment del cost del mateix i que aquest document no sigui imprescindible per complir una obligació legal.

Molt de compte amb aquesta comissió inesperada: els bancs et poden cobrar pels certificats

Perquè s'entengui més fàcilment, el banc no us podrà cobrar per un certificat de posicions per a la liquidació de l'Impost de Successions i Donacions. Tampoc ho podrà fer per l'anomenat 'certificat de deute zero', que verifica que la teva hipoteca ha estat pagada de forma satisfactòria i al 100%.

Has de conèixer igualment que aquesta decisió legal que té el banc d'obligar-te a pagar una comissió és dins de la política comercial de cada banc. Ens referim a les regles de règim intern de l'entitat bancària i com cada entitat desenvolupa la seva relació de banc a client.

Això sí, cal assenyalar que si requereixes alguna mena de certificat, també podries aconseguir-ho de forma totalment gratuïta en alguns casos. I és que hi ha entitats bancàries que et donen l'opció de descarregar-te aquest certificat a la seva app o banca en línia sense cap mena de cost. Així, t'estalviaràs uns quants euros, especialment si necessites diversos certificats.

➡️ Bancs ➡️ Societat

Més notícies: