Muntatge d'una persona traient diners d'un caixer automàtic i imatges de bitllets

SOCIETAT

Els 5 bancs que cobren fins a 60 euros de comissió al març: vigila els teus comptes

Les comissions són habituals en aquells casos en què no es compleixin les condicions recollides als comptes

Aquest mes de març presta molta atenció als teus comptes. És possible que et trobis amb una sorpresa amb què no comptaves. Quan es compleix el primer trimestre de l'any, els bancs solen carregar als clients una sèrie de comissions, que arriben en alguns casos fins als 60 euros.

En total, són cinc les entitats que ja han confirmat aquest cobrament. Entre elles hi ha Banc Sabadell, BBVA, Unicaja, Banco Santander i ING. Això sí, totes ofereixen als usuaris opcions alternatives per alliberar-se d'aquestes comissions, que en general corresponen al manteniment i l'administració.

El Banc Sabadell carregarà el 24 d'aquest mes 60 euros als titulars del Compte Sabadell que no compleixin uns requisits. Perquè no els cobrin aquestes taxes tenen la possibilitat de decantar-se pel Compte Online.

Els clients del BBVA, en concret els del compte Nómina Va Contigo, assumiran 40 euros de comissió si no satisfan determinades exigències. Passarà el mateix amb els usuaris del Pla Zero Comissions d'Unicaja que no s'ajustin a les condicions pactades. En aquest cas, l'abonament pujarà fins a 30 euros.

Per part seva, el Banco Santander aplicarà una comissió de 20 euros per manteniment, aclarint que els titulars del compte Online quedaran exempts. Finalment, ING carregarà 3 euros als clients del compte Nòmina que no compleixin els requisits sol·licitats. L'alternativa disponible és tancar-la i obrir un compte NoCuenta, que és gratuït i sense condicions, recull Infobae.

Comissions dels bancs al març

Banc Quantia
Banc Sabadell60 €
BBVA40 €
Unicaja30 €
Banc Santander20 €
ING3 €

Si el client considera que l'entitat ha incomplert les pautes establertes, té dret a reclamar aquest cobrament de més.

Poden cobrar comissions els bancs?

Els bancs tenen l'opció d'imposar la comissió que considerin oportuna pels serveis o els productes financers que ofereixin. Això sí, ha de ser posat en coneixement del client i aparèixer recollit a les tarifes de l'entitat.

Avui dia, les companyies financeres disposen de diferents alternatives perquè els usuaris es puguin estalviar aquestes taxes. Per això se'ls emplaça a domiciliar les nòmines, rebuts, efectuar una sèrie de pagaments amb targeta o contractar productes addicionals.

En general, la major part de les comissions són per manteniment, administració, transferències bancàries, comissió per descobert o manteniment de targetes. Actualment resulta molt senzill evitar-les. Serà tan simple com triar el banc adequat i ajustar-se als requeriments que demanen.

Els usuaris cada cop li donen més importància a això. Sobretot perquè en alguns casos aquestes comissions arriben fins a 240 euros l'any.

➡️ Bancs ➡️ Societat

Més notícies: