Muntatge de fotos d'una botiga Ametller Origen i, al costat, dues imatges de romanesc difuminades i una dona amb rostre somrient assenyalant-les
SOCIETAT

Ametller Origen recorda la verdura de temporada que pots trobar a les botigues

En una recent publicació a les seves xarxes socials, Ametller Origen ha mostrat una verdura que produeixen al camp català i que la comercialitzen en els seus establiments

Enmig de la polèmica que afronten a les xarxes socials per la procedència dels seus productes, Ametller Origen ha realitzat una publicació al seu compte d'Instagram. La qual no deixa cap dubte de l'origen d'algunes de les seves verdures.

I és que després de mostrar l'origen de les seves carxofes, que procedeixen del camp català, aquesta vegada ha sigut el torn d'una verdura poc coneguda. Es tracta del romanesco, una mena d'híbrid entre el bròquil i la coliflor amb forma piramidal i un suau sabor molt característic.

La cadena de supermercats catalana presumeix de tenir una gran varietat d'aliments de proximitat. Tot i això, en les últimes setmanes han rebut diverses queixes perquè diversos dels seus productes són importats.

Ametller Origen acostuma a donar resposta a aquestes crítiques i últimament ho està fent mostrant l'origen d'algunes de les seves hortalisses mitjançant vídeos publicats a les xarxes socials.

La verdura de proximitat d'Ametller Origen

En aquest post tornen a aparèixer el pagès i Cintet, el jove col·laborador d'Ametller Origen, als camps de Camarles, una localitat catalana situada a la comarca del Baix Ebre.

Dels seus horts, se n'extreuen la majoria de les verdures que venen als seus establiments. El romanesco no n'és una excepció, ja que els seus camps estan plens d'aquesta hortalissa tan singular.

Muntatge de fotos de dos nois treballant al camp i, al costat, un primer pla d'una verdura collida en un camp català

Com explica el Josep, l'agricultor que treballa les terres, aquesta hortalissa es pot trobar des de finals d'any fins al maig. Aquesta és la seva època ideal de recol·lecció, que s'ha de fer amb molta delicadesa perquè hi ha la possibilitat que es trenqui i es faci malbé.

El romanesco es pot preparar de moltes maneres diferents. En Josep es decanta per cuinar-ho al forn i afegir-hi salsa de beixamel. Per contra, el Cintet les prefereix amb una elaboració més senzilla, bullides i amb un toc d'oli i de sal. És una verdura ideal per a totes les edats perquè, a causa del seu sabor suau, acostuma a agradar molt als més petits.

Les crítiques per la procedència dels productes d'Ametller Origen

Com és sabut, Ametller Origen ha rebut diverses crítiques per la veritable procedència de les seves fruites i verdures en els darrers temps. Tampoc no s'han deslliurat de les crítiques altres cadenes de supermercats catalanes com Bonpreu o BonÀrea, que també solen oferir productes locals.

A més, aquesta polèmica coincideix amb la manifestació dels pagesos del país. I és que ells protesten, entre altres motius, perquè consideren que tenen una competència deslleial per part dels països extracomunitaris, que gaudeixen d'unes polítiques agràries més laxes. I molts supermercats disposen de productes importats.

Amb aquest vídeo, Ametller Origen pretén demostrar que disposen d'aquest tipus d'aliments sempre que estiguin disponibles al camp. És a dir, quan és la seva temporada òptima de recol·lecció. D'aquesta manera, intenten demostrar que continuen compromesos amb els agricultors locals i els seus aliments de proximitat.

➡️ Societat

Més notícies: