Fotomuntatge amb fons d'un BonÀrea amb una captura de Twitter emmarcada d'unes mongetes amb signes d'interrogació
SOCIETAT

Un client de BonÀrea esclata en veure l'origen de les seves mongetes: 'Una vergonya'

La procedència de les mongetes de la cadena catalana de supermercats BonÀrea ha desfermat les crítiques dels seus clients a les xarxes socials

BonÀrea està immers en una polèmica que s'ha desfermat a les xarxes socials, a causa de la procedència d'un dels seus productes. Després de rebre una queixa la setmana passada per la procedència de les seves pomes, BonÀrea ha tornat a ser criticada per aquesta mateixa raó. Aquesta vegada es tracta de les seves mongetes, que provenen del Marroc.

A més, aquestes queixes coincideixen amb les manifestacions dels pagesos catalans. Entre altres motius, els pagesos protesten per les exigents polítiques agràries que els apliquen, en comparació amb les dels països, que són més laxes. Molts usuaris posen el focus en aquest fet, que contrasta amb la filosofia d'aquestes companyies de vendre productes de proximitat.

La procedència de les mongetes de BonÀrea

Un client de BonÀrea ha realitzat una publicació a X, abans Twitter, en què pregunta si "enteneu el cabreig dels pagesos?". El post va acompanyat d'una imatge on s'aprecien les mongetes, que ven BonÀrea, originàries del Marroc.

La publicació s'ha tornat viral a aquesta xarxa social i ha generat moltes reaccions entre els usuaris. "Ametller Origen, BonÀrea i molts altres que presumeixen de productes de la terra i de proximitat, distribuint hortalisses del Marroc. Una vergonya!", ha denunciat un.

Tot seguit, ha conclòs mostrant el seu suport als pagesos catalans.

Les reaccions a les mongetes de BonÀrea

Aquests comentaris van en relació amb aquesta pràctica que s'està estenent entre la majoria supermercats catalans, com ara BonÀrea, Bonpreu o Ametller. Tots ells presumeixen de vendre aliments de proximitat, però han estat exposats per aquesta mateixa raó. De fet, els dos últims també han rebut queixes per la procedència de les seves mongetes, entre d'altres.

"Fa temps que no compro a BonÀrea, tots els productes que tenen, sobretot les hortalisses, són de fora", ha indicat un altre internauta. A més, ha assenyalat que aquest fet és més greu en tractar-se "d'una cooperativa catalana". BonÀrea va néixer el 1959 com una cooperativa agrícola, però actualment la seva filosofia està sent molt discutida.

Altres usuaris ho atribueixen al fet de pretendre consumir fruites i hortalisses fora de la seva temporada de recol·lecció. Si hi ha demanda d'un producte determinat i no és possible trobar-lo a prop, els supermercats recorren a productes de fora. Tot i això, també s'està produint amb aliments que sí que són de temporada.

➡️ Supermercats ➡️ Societat

Més notícies: