Muntatge de celebració de Loteria de Nadal i una dona sorpresa
SOCIETAT

Avís dels loters als que sempre juguen els mateixos números a la loteria

Aclareixen per fi què passa amb les nostres probabilitats de guanyar la loteria, si mai canviem de números

La loteria és un joc d'atzar que ha capturat la imaginació de milions de persones a tot el món. Molts es pregunten si jugar sempre els mateixos números augmenta les probabilitats de guanyar.

Segons publica La Verdad, la famosa Regla de Laplace verifica que si comprem el mateix número durant 60 anys la probabilitat que toqui és del 0,0000177%. Una probabilitat una mica més alta, però igual d'utòpica.

Revelen si augmenten les probabilitats de guanyar la loteria jugar els mateixos números

La resposta és 'no' i és que cada sorteig de loteria és un esdeveniment independent. Això vol dir que els resultats de sorteigs anteriors no influeixen en els futurs. Per tant, les probabilitats que els teus números siguin seleccionats en un sorteig específic són sempre les mateixes, sense importar quantes vegades els hagis jugat abans.

Un munt de dècims de la Loteria de Nadal en un lloc de Loteries

La creença que jugar sempre els mateixos números pot augmentar les probabilitats de guanyar es basa en una fal·làcia coneguda com la “fal·làcia del jugador”. Aquesta fal·làcia és la idea errònia que els esdeveniments passats poden influir en esdeveniments futurs en jocs d'atzar.

Els experts aclareixen les opcions de guanyar la loteria, segons els números escollits

Els experts en matemàtiques i estadística coincideixen que les probabilitats de guanyar la loteria són extremadament baixes, independentment dels números que triïs. Segons ells, no hi ha una estratègia que pugui augmentar les probabilitats de guanyar. La loteria és un joc d'atzar pur, i cada número té la mateixa probabilitat de ser seleccionat a cada sorteig.

El matemàtic Luis Rodríguez, explica al Diario AS que “no s'incrementa la probabilitat pel fet que el resultat no surti. El que s'incrementa és la possibilitat que en una seqüència molt llarga de sorteigs o llançaments aparegui aquest valor. Davant d'una execució de l'experiment, aquesta probabilitat no canvia”.

Tot i que no hi ha una estratègia que garanteixi guanyar la loteria, alguns jugadors prefereixen jugar sempre els mateixos números per raons personals. Per exemple, podeu triar números que tenen un significat especial per a ells, com ara dates d'aniversari o aniversaris. Això pot fer que el joc sigui més divertit i significatiu, encara que no augmenti les possibilitats de guanyar.

➡️ Societat

Més notícies: