Muntatge de loteria Doña Manolita i l'expert Fintips
SOCIETAT

Un expert explica tota la realitat dels 'números estranys' de la Loteria de Nadal

Desvelen les probabilitats que existeixen que surti premiat un dels 'números estranys' del sorteig més popular de tots

Cada any, a mesura que ens apropem el sorteig de la Loteria de Nadal, sorgeixen molts dubtes. Una està relacionada amb els 'números estranys' i les probabilitats que tenen de sortir premiats. Per aclarir les incògnites, un expert en aquest tema s'ha pronunciat sobre aquests números i ens ofereix una explicació senzilla i clara.

En el context de la Loteria de Nadal, els 'números estranys' o 'rars' són aquells que, per alguna raó, es creu que tenen menys possibilitats de sortir. Això es deu a supersticions, patrons numèrics o simplement a la percepció dels jugadors.

La probabilitat que surtin premiats els 'números rars' a Loteria de Nadal

Per entendre millor aquest fenomen, l'expert de TikTok Fintips, que en sap molt del món loter, ha parlat sense embuts. Segons ell, la probabilitat que toqui un número a la Loteria de Nadal és igual per a tots els números. "Cada número té exactament la mateixa probabilitat de ser premiat, independentment de si és considerat estrany o no", explica.

La mà d'un home assenyalant un dècim de la Loteria de Nadal

Fintips assenyala que la idea dels 'números rars' sorgeix principalment de la psicologia humana. "Les persones tendeixen a buscar patrons i significats en els números, cosa que els porta a creure que alguns són més especials.

O que tenen més sort que altres", comenta. El cas és que, en un sorteig completament aleatori com el de la Loteria de Nadal, no hi ha base matemàtica per a aquestes creences.

La realitat dels 'números estranys', segons Fintips

Per desmitificar encara més el concepte dels 'números rars', l'expert ens ofereix un exemple pràctic. "Imagina que tens un bombo amb 100.000 boles, cadascuna amb un número diferent".

"La probabilitat que surti qualsevol número específic és d'1 entre 100.000. No importa si el número és 11.111 o el 12.345, la probabilitat és la mateixa", aclareix.

L'important és gaudir del joc i no atansar-se a les supersticions

Fintips recomana que els participants escullen els seus números sense preocupar-se per si són 'rars' o no. "El més important és gaudir del joc i no deixar-se emportar per supersticions. Al final, la Loteria de Nadal és un sorteig d'atzar", conclou.

La idea dels 'números rars' a la Loteria de Nadal és més un mite que una realitat. Així que, si decideixes participar en el sorteig, tria els teus números amb confiança i gaudeix-ne.

➡️ Societat

Més notícies: