Imatge de fons d'un bombo de la Loteria de Nadal, juntament amb dues fotos més, una d'un dècim i una altra de diversos bitllets d'euro
SOCIETAT

Els 2 números amb més sort a la Loteria de Nadal: guanyadors del 'Gordo'

En més de dos segles d'història de la Loteria de Nadal, només en un parell d'ocasions s'ha repetit el 'Gordo'

La loteria de Nadal és un dels esdeveniments més esperats de l'any a Espanya. Cada 22 de desembre, milions de persones somien guanyar el Gordo de Nadal, el premi més gran del sorteig.

Al llarg de la història, només dos números han tingut la sort de ser premiats dues vegades amb el Gordo de Nadal. Estigues molt atent perquè coneixeràs quins són aquests números que han aparegut més del normal a la Loteria de Nadal.

Els 2 números del Gordo de Nadal que han estat premiats dues vegades

El primer número que ha estat premiat dues vegades amb el Gordo de Nadal és el 15.640. Aquest número va ser agraciat els anys 1956 i 1978. La coincidència que un mateix número surti premiat dues vegades al sorteig és realment sorprenent, considerant la gran quantitat de combinacions possibles.

Imatge de fons de dues persones fent cua en una Administració de Loteria i una altra del Sorteig de la Loteria del Nen del 2023

El segon número que ha tingut la sort de guanyar el Gordo de Nadal dues vegades és el 20.297. Aquest número va ser premiat els anys 1903 i 2006. Igual que el 15.640, el 20.297 ha demostrat que la sort es pot repetir, encara que les probabilitats siguin molt baixes.

Les terminacions més habituals al Gordo de Nadal

A més d'aquesta curiositat, la Loteria de Nadal en té d'altres interessants, especialment pel que fa a les terminacions dels números premiats. Aquí et deixem algunes de les terminacions més usuals al Gordo de Nadal:

  • 5: La terminació més repetida al Gordo de Nadal. Ha sortit premiada en 32 ocasions. Això ha portat moltes persones a considerar el 5 com un número de la sort.
  • 4 i 6: El número 4 ha estat premiat en 27 ocasions, mentre que el número 6 ha sortit 26 vegades.
  • 0: Ha sortit premiat en 22 ocasions. Això és interessant, ja que moltes persones solen evitar els números que acaben en 0, pensant que tenen menys probabilitats de guanyar.
  • 7 i 9: Aquestes també han estat afortunades en diverses ocasions. El número 7 ha sortit premiat 21 vegades, i el número 9 ha estat premiat en 16 ocasions.
La mà d'un home assenyalant un dècim de la Loteria de Nadal

La Loteria de Nadal és un esdeveniment ple d'emoció i d'esperança. Encara que les probabilitats de guanyar el Gordo de Nadal són molt baixes, la història ens mostra que la sort es pot repetir.

Els números 15.640 i 20.297 en són prova, en haver estat premiats dues vegades amb el Gordo de Nadal. A més, les diverses curiositats que envolten aquest sorteig el converteixen en una celebració única i especial per a tots els espanyols.

➡️ Societat

Més notícies: