Muntatge amb una imatge de fons de l'administració de Loteria Doña Manolita i dues imatges més, una d'una dona sorpresa i una altra d'un dècim de Nadal
SOCIETAT

Aquests són els espanyols que no poden jugar a la loteria de cap manera

La llei de regulació del joc és contundent a l'hora de permetre o no l'accés a la loteria dels menors d'edat

La Loteria de Nadal és una tradició molt arrelada a Espanya. Cada any, milions de persones compren dècims amb l'esperança de guanyar la grossa. Tot i això, sorgeix una pregunta recurrent: Poden jugar els menors d'edat a la Loteria de Nadal?

Avui aclarirem aquest dubte i expliquem què diu la llei sobre el joc en menors d'edat i què passa amb les administracions que venguin loteria a aquests.

Això diu la llei sobre els menors d'edat i la Loteria de Nadal

La legislació espanyola és clara quant a la participació de menors d'edat en jocs d'atzar, inclosa la Loteria de Nadal. Segons la Llei 13/2011, del 27 de maig, de regulació del joc, està prohibit que els menors d'edat participin en qualsevol tipus de joc d'atzar. Això inclou la compra de dècims de la Loteria de Nadal.

La mà d'un home assenyalant un dècim de la Loteria de Nadal

La llei estableix que només les persones més grans de 18 anys poden comprar i cobrar premis de loteria. Aquesta normativa busca protegir els menors dels riscos associats al joc, com l'addicció i les pèrdues econòmiques.

Atent a les conseqüències que provoca que un menor compri un dècim de loteria

Encara que la llei prohibeix la venda de loteria a menors d'edat, a la pràctica, pot passar que un menor compri un dècim. En aquests casos, la responsabilitat recau en l'administració de loteria que la va vendre. Les administracions de loteria tenen l'obligació de verificar l'edat dels compradors i assegurar-se que siguin més grans de 18 anys.

Si una administració de loteria ven un dècim a un menor, es pot enfrontar a sancions. Aquestes sancions poden incloure multes econòmiques i, en casos greus, la suspensió de la llicència per vendre loteria. Per tant, és fonamental que les administracions compleixin la normativa i evitin vendre loteria a menors d'edat.

El que passa si un menor guanya un premi de la Loteria de Nadal

En l'hipotètic cas que un menor d'edat guanyi un premi de la Loteria de Nadal, la situació es complica. Atès que la llei prohibeix la participació de menors en jocs d'atzar, el premi no podria ser cobrat directament pel menor. En aquests casos, els pares o tutors legals del menor haurien d'intervenir-hi.

Tot i això, és important destacar que la compra del dècim per part d'un menor és il·legal, per la qual cosa l'administració de loteria podria negar-se a pagar el premi. A més, l'administració podria enfrontar sancions per haver venut el dècim a un menor.

La llei és clara: està prohibit que els menors juguin a la Loteria de Nadal. Les administracions de loteria tenen la responsabilitat de verificar l'edat dels compradors i evitar vendre dècims a menors. És fonamental que tots els participants a la Loteria de Nadal siguin conscients d'aquestes normatives i les respectin.

➡️ Societat

Més notícies: