Retrat d´una dona amb un tocat blanc adornat, vestit blanc amb encaix i collaret de perles.
SOCIETAT

Santoral d'avui, dilluns 1 de juliol del 2024: Quin Sant se celebra avui?

Aquest dilluns, 1 de juliol de 2024, el Santoral de l'Església Catòlica recorda una reina bíblica que rescatà un poble

Aquest dilluns, el Santoral de l'Església Catòlica recorda una dona d'origen jueu que va ser reina de Pèrsia i protagonista d'un llibre de la Bíblia.

Qui va ser Santa Esther, la santa més important de dilluns, 1 de juliol?

El Santoral de l'Església Catòlica recorda avui especialment Santa Esther que va néixer a finals del segle V abans de Crist sota el nom de Hadassà. Era la filla d'Abijail, pertanyent a la tribu de Benjamí. Va adoptar el nom persa d'Esther en entrar a l'harem d'Asuero quan encara era molt jove.

La història de la seva vida és narrada a la Bíblia al llibre d'Esther. Tot i això, alguns estudiosos afirmen que es tracta d'una "ficció històrica", sent en realitat una al·legoria dissenyada per ensenyar les veritats essencials.

Quan els pares d'Esther van morir va ser adoptada pel seu oncle patern, Mardoqueu, que es va convertir en un cortesà del rei persa Asuero. Mardoqueu la va criar com la seva filla i tots dos es van convertir en residents de Susa, la que fos capital d'Elam.

Santa Esther va intercedir pel poble Jueu, a qui va salvar de l'extermini. Es va convertir en la segona dona del rei Jerjes després que aquest repudiés a la primera, Vasti.

Esther va confessar el seu origen jueu al seu marit durant un banquet. La seva intenció era demanar protecció tant per a ella com per al seu poble, ja que existia l'ordre per part d'Aman d'acabar amb tots. El rei va accedir a la seva petició i va ajustar Aman al mateix patíbul en què estava programat matar el pare adoptiu d'Esther.

Esther és un nom femení d'origen hebreu el significat del qual és 'la dona brillant'. Aquest dia unes 73.274 dones a Espanya celebren el sant gràcies a Santa Esther.

Sant Aaron

Sant Aaron, pertanyent a la tribu de Leví, era el germà de Moisès. Va assumir l'autoritat del seu germà quan aquest es va retirar a la Muntanya a pregar. Va ser ell qui va permetre al seu poble apostatar i adorar el Vedell d'Or.

Dos homes amb túniques i bastons en un paisatge amb cel ennuvolat.

Sant Oliver Plunkett

Sant Oliver Plunkett va ser un bisbe anglès que va viure al segle XVII. En temps del rei Carles II va resultar falsament acusat de traïció i condemnat a la pena capital. Davant del patíbul, envoltat per una multitud, després de perdonar els seus enemics, va confessar amb gran fermesa la fe catòlica.

Retrat d'un home amb cabell llarg i barba, vestit amb robes ornamentades i sostenint un crucifix i un bàcul daurat.

Altres Sants: el Santoral complet del dilluns 1 de juliol

El Santoral de l'Església Catòlica, aquest dilluns 1 de juliol, a més, recorda aquests sants i beats:

  • Sant Golveno de Lleó

  • Sant Teodoric de Mont-d'Or

  • Sant Carilef d'Anell

  • Sant Eparqui d'Angulema

➡️ Santoral Avui ➡️ Societat

Més notícies: