Diverses persones fan cua per comprar loteria per al Sorteig Extraordinari del Nen
SOCIETAT

Els espanyols que no poden jugar aquest any a la Loteria de Nadal: està prohibit

Desvelem a quins col·lectius no se'ls permet comprar dècims de la Loteria de Nadal sota per la seva seguretat

La Loteria de Nadal és una tradició molt arrelada a Espanya, un fet que queda fora de tot dubte. Però el cas és que no tots els espanyols poden participar en aquest sorteig tan esperat cada 22 de desembre.

Hi ha un grup específic de persones a les quals se'ls prohibeix jugar en la Loteria de Nadal. Així, us expliquem qui són aquestes persones i per què no poden comprar dècims de loteria.

Les persones que no poden comprar un dècim de la Loteria de Nadal

La normativa vigent estableix que hi ha certes persones que no poden participar a la Loteria de Nadal. Aquestes restriccions estan dissenyades per evitar conflictes d'interès i garantir la transparència del sorteig. A continuació, et detallem qui són:

Menors d'edat

Els menors de 18 anys no poden comprar dècims de la Loteria de Nadal. Aquesta prohibició s'aplica per protegir els joves dels riscos associats al joc i fomentar un comportament responsable.

Empleats de Loterías y Apuestas del Estado

Els treballadors de Loterías y Apuestas del Estado (LAE) i els seus familiars directes tampoc no poden jugar a la Loteria de Nadal. Aquesta mesura vol evitar qualsevol possible manipulació o conflicte d'interès en el sorteig.

La mà d'un home assenyalant un dècim de la Loteria de Nadal

Persones amb problemes de ludopatia

Aquelles persones que estan inscrites al Registre General d'Interdiccions d'Accés al Joc (RGIAJ) tampoc no poden comprar dècims. Aquest registre inclou persones que han sol·licitat voluntàriament ser excloses de qualsevol mena de joc d'atzar a causa de problemes de ludopatia.

Persones amb deutes amb l'administració

Les persones que tenen deutes amb l'administració pública tampoc no poden participar en la Loteria de Nadal. Aquesta mesura s'aplica per assegurar que els fons públics no es vegin afectats pel joc.

Les raons per les quals aquestes persones no poden jugar en la Loteria de Nadal

La prohibició de jugar a la Loteria de Nadal per a aquests grups de persones té diverses raons de pes i són les següents.

  • Protegir els menors i les persones vulnerables dels riscos associats al joc.
  • Garantir la transparència i la integritat del sorteig, evitant qualsevol conflicte d'interès possible. Finalment, es vol assegurar que les persones amb deutes amb l'administració compleixin les seves obligacions abans de participar en jocs d'atzar.

Aquestes restriccions estan dissenyades per protegir els més vulnerables i garantir la transparència del sorteig. Si pertanys a algun d'aquests grups, recorda que aquest any no pots jugar a la Loteria de Nadal.

➡️ Societat

Més notícies: