Muntatge de fotos d'una persona amb rostre pensatiu i, de fons, els nens de San Ildefons col·locant les boles del sorteig de Nadal; al costat, la imatge d'un dècim de loteria en blanc amb interrogants vermells
SOCIETAT

Preocupació entre els que juguen a la Loteria de Nadal: en perill la seva celebració

La Loteria de Nadal podria no celebrar-se a causa de la vaga que mantenen des de fa mesos els treballadors de la FNMT

La Loteria de Nadal és una tradició molt esperada cada any a Espanya. Tot i això, la celebració de la Loteria de Nadal 2024 està en perill a causa d'una vaga a la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre (FNMT).

Els treballadors de la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre fa mesos que estan en aquesta situació. Cal recordar que la FNMT és l'encarregada d'imprimir els bitllets de loteria, entre altres documents importants.

Els treballadors de la FNMT, en vaga: en perill el sorteig de Nadal

Els empleats estan en vaga perquè denuncien males condicions laborals i salaris baixos. Segons ells, fa anys que demanen millores sense obtenir resposta.

La vaga no sembla que s'acabi aviat i els treballadors estan decidits a continuar lluitant fins que les seves demandes siguin escoltades. Això ha generat una gran preocupació entre els que juguen a la Loteria de Nadal, ja que sense els bitllets impresos, el sorteig no es podrà celebrar.

Muntatge amb una imatge de fons de persones amb dècims de Nadal i una altra imatge d'un home trist

Podríem quedar-nos sense el Sorteig de la Loteria de Nadal de 2024

Si la vaga continua, no hi haurà prou temps per imprimir tots els bitllets necessaris per al sorteig. Això podria portar a la cancel·lació de l'esdeveniment, cosa que mai no ha passat en la història de la Loteria de Nadal.

A més, la FNMT també s'encarrega de la distribució dels bitllets als punts de venda. Si els treballadors segueixen en vaga, no hi haurà personal suficient per fer aquesta tasca.

La situació actual d'un conflicte que s'allarga en el temps

El Govern ha instat la FNMT i els treballadors a arribar a un acord com més aviat millor. No obstant això, fins ara no hi ha hagut avenços significatius.

"Des de la representació dels treballadors s'insisteix que per a la resolució del conflicte cal tant el compliment de l'acord signat el 28 de juny passat, com una mediació dels poders públics que permeti desbloquejar la situació actual en que es troba el conflicte de la FNMT-RCM després de mesos de mobilitzacions, aturades i vagues", publicava MundoObrero.es fa unes setmanes.

El Ministeri d'Hisenda, que supervisa la FNMT, ha expressat la preocupació per la situació. Han assenyalat que estan treballant per trobar una solució, però el temps corre en contra. Si no s'arriba a un acord aviat, la Loteria de Nadal 2024 podria estar en perill.

➡️ Societat

Més notícies: