Muntatge de Lluís Llach i un tuit
POLÍTICA

El zasca a Lluís Llach per culpar Espanya del tancament de llits a hospitals catalans

Llach atribueix les retallades en sanitat a la 'dependència colonial' i els usuaris li recorden el que va passar el 2011

Una de les notícies més destacades de la jornada és que l'hospital més important de Catalunya, ell Vall d'Hebron, aplicarà fortes retallades durant aquest estiu. Segons s'ha explicat des de la gerència, les mesures d'ajust afectaran prop del 30% dels llits hospitalaris. La raó per a aquestes retallades és una combinació de problemes pressupostaris i greus errors de gestió del Departament de Salut.

A més de les retallades que ja s'anunciaven, un dels motius per no poder contractar personal substitut per a l'estiu és que el Departament del conseller Balcells es va equivocar amb els càlculs salarials del nou conveni. Per error, el Departament de Salut ha sobredimensionat els augments de salari del personal mèdic i això ha dut a haver de limitar les noves contractacions.

Cartell de l'Hospital Vall d'Hebron

I les retallades de Mas?

Aquesta realitat, denunciada pels sindicats mèdics, no sembla assumir-se tal com es presenta. Alguns busquen interpretacions polítiques força allunyades de la realitat més immediata de l'hospital. Entre ells, el nou president de l'ANC, Lluís Llach, que interpreta aquestes retallades com una de les “conseqüències de la Dependència Colonial”:

Fins aquí la interpretació de Lluís Llach, molt ocupat aquests dies a promocionar noves coalicions processistes en comparsa amb l'expresident Mas. Molts dels usuaris en xarxes socials, en canvi, han reaccionat a la publicació de Llach altrament.

Li retreuen que hi ha “més coses” que poden explicar aquestes retallades. Un usuari, per exemple, li ha recordat a Llach les paraules del que va ser conseller de Sanitat d'Artur Mas i cervell de les famoses retallades durant la crisi financera, Boi Ruiz:

Resposta al tuit de Lluis Llach

"La salut és un bé privat que depèn de cada ciutadà i no de l'Estat", va dir al seu dia l'exconseller Ruiz. Aquesta és una altra mostra de la tendència de l'establishment processista a culpar Espanya de problemes que, de fet, es podrien interpretar sense sortir de Catalunya i de la política catalana. Les retallades d'Artur Mas en poden ser un bon exemple.

➡️ Política

Més notícies: