Muntatge de Silvia Orriols i Lluís Llach
POLÍTICA

Sílvia Orriols enfonsa Lluís Llach després de titllar-la de 'feixista'

L'alcaldessa de Ripoll li recorda la diferència de suport popular que hi ha entre l'ANC i l'Aliança Catalana

El flamant president de l'Assemblea Nacional Catalana, el cantautor Lluís Llach, no vol una llista cívica de l'ANC que representi una altra opció política. Per contra, Llach demana reanimar la unitat independentista a través d'una llista unitària que no inclogui Sílvia Orriols. El motiu, el comú en aquests casos: que Aliança Catalana és feixisme.

“Tots els indicis que tinc és que és feixista, i amb això no jugo”, ha explicat Llach en una entrevista a RAC1, “Al feixisme, encara que sigui amb bandera estelada, ni pa ni aigua”. D'altra banda, Llach també s'apunta a la idea que el processisme té “agafades les parts íntimes del PSOE” i que això els permet una posició de força.

El que, en definitiva, demanen des de l'ANC és ressuscitar algun tipus d'unitat d'acció independentista després del fracàs electoral del 12M. Això passa per promoure la presidència de Puigdemont o, si cal, forçar les eleccions. Cosa que es tradueix a forçar també ERC per fer un nou 'Junts pel Sí' i que també demana Artur Mas.

Sílvia Orriols respon a Llach

L'alcaldessa de Ripoll i líder de l'Aliança Catalana no ha trigat a recollir el guant que li ha llançat Llach. En un missatge a les xarxes socials, Orriols li retreia que l'ANC decideixi qui pot formar part de l'independentisme i qui no. “El meu projecte d'Estat Català l'han avalat vora de 120.000 persones. A tu t'han votat 48 secretaris de l'ANC”:

Més enllà de la recurrència de qualificar Sílvia Orriols de “feixista” i “nazi”, aquesta situació apunta que el processisme no vol comptar amb Aliança Catalana per res. Més en particular, aquest replegament agònic del processisme que promouen figures com Lluís Llach o Artur Mas.

De moment, sembla que la pilota és a la teulada d'ERC, que alhora ha de decidir què fa amb la seva reorganització interna. Els Comuns donen via lliure a un tripartit i només queda conèixer la decisió d'ERC. Els republicans poden optar entre dues males decisions: apostar al processisme i forçar eleccions o investir Salvador Illa.

➡️ Política

Més notícies: