Un home amb el rostre difuminat està dret al costat d´una piscina en un pati del darrere amb gespa artificial i mobles d´exterior.
POLÍTICA

La xacra de la multireincidència a Catalunya: al carrer després del seu darrer assalt

Un magribí amb nombrosos antecedents va ser captat per les càmeres de seguretat entrant a una casa

El fenomen de la multirriencidència, pel qual molts delinqüents surten al carrer hores després d'haver estat detinguts, ha creat a Catalunya un clima de confort per als delinqüents i d'inseguretat per als ciutadans. Darrere hi ha la permissivitat que durant anys han mostrat les autoritats a Catalunya. Els ciutadans, desesperats, recorren moltes vegades a les xarxes socials per denunciar la situació i demanar mesures urgents.

Un cas recent il·lustra a la perfecció la impunitat amb què actuen els delinqüents a Catalunya. Un magribí amb nombrosos antecedents per robatoris en vivendes va quedar en llibertat després de ser sorprès per les càmeres de seguretat en el seu últim assalt a una casa. Les imatges van ser difoses per El Caso i a través de les xarxes socials, on van suscitar multitud de comentaris d'indignació.

El compte de X@SrLiberal ha difós la notícia amb una reflexió que comparteixen molts catalans, cada vegada més: “Urgeix remigrar a tots els que han vingut a Espanya a delinquir, aquest individu pot tornar a robar cases amb plena llibertat”.

La Conselleria d'Interior i el Departament de Justícia a Catalunya estan treballant colze a colze per acabar amb el problema de la multireincidència. Interior està treballant en un pla de prevenció de la delinqüència, a més d'enfortir la coordinació entre Mossos d'Esquadra i Policies Locals als municipis. Justícia està abordant la urgent necessitat de més jutjats i més jutges per assumir la gran quantitat de judicis ràpids que ara s'estan ajornant fins a un any.

Els catalans diuen prou

El cas de Tarragona ha suscitat desenes de comentaris a les xarxes socials, que demanen més mà dura contra la delinqüència per protegir els ciutadans. Ender demana "presó preventiva fins al seu judici o deportació" per als multireincidents, perquè "són un perill per a la societat". Un altre comentari lamenta que "ja no podem estar tranquils ni a casa nostra".

Hi ha qui creu urgent “modificar i endurir el codi penal i exigir als jutges que apliquin les lleis sense tanta laxitud”. Lamenten que "això d'aquest país és una conya en tots els aspectes", i que "l'únic que funciona és Hisenda robant al contribuent".

S'ha instal·lat a Espanya i a Catalunya la idea que al final les lleis protegeixen el delinqüent i castiguen els ciutadans que paguen religiosament els seus impostos. El Congrés dels Diputats va aprovar recentment la reforma del codi penal per castigar més durament alguns delictes com els robatoris de telèfons mòbils. Tot i que alguns partits com ERC van votar en contra de castigar la multireincidència, perquè "alimenta els conflictes, la por i l'enfrontament".

➡️ Política

Més notícies: