Muntatge amb un pla mitjà de Salvador Illa mirant a càmera i altre de Carles Puigdemont parlant en una roda de premsa. De fons, una imatge difuminada de l'hemicicle del Parlament de Catalunya
POLÍTICA

Carles Puigdemont fa una altra rebequeria: missatge directe a Salvador Illa

Sense oposició real al PSC, Junts s'apunta a l'oposició simbòlica per ressuscitar l'independentisme

Ahir es va celebrar el Concurs de Castells de Tarragona i lʼesdeveniment es va fer viral per una qüestió més política que festiva. I és que el president Illa, que hi va anar amb el president Rull, va rebre una enorme xiulada per part de tot l'estadi. Davant l'evident satisfacció de Rull i la incomoditat d'Illa, les autoritats polítiques van sentir la multitud cridar “Independència!”.

Això ha donat ales als sectors nacionalistes, que han posat l'esdeveniment com un exemple que l'independentisme no és mort. La premsa més afí al nacionalisme i molts usuaris a les xarxes socials han aprofitat la circumstància per carregar contra Illa i el PSC.

Entre els que no han desaprofitat l'esbroncada a Illa ha estat l'expresident Puigdemont. En un dels seus llargs missatges a les xarxes socials, Puigdemont ha acusat Illa de “no conèixer la Catalunya real”. Puigdemont ha fet una llista del que ell considera greuges d'Illa per acabar concloent que “no esperis massa aplaudiments del poble”.

Carles Puigdemont amb vestit fosc parlant davant d'un micròfon.

"Quan ignores que dia si i dia també els treballadors del teu país no poden circular en tren amb normalitat". “Quan ignores que dia si i dia també els treballadors del teu país no poden circular amb tren amb normalitat”. “Quan poses al Govern gent que odia la llengua pròpia del teu país i insulta la idea legítima de la independència”.

Amb aquest tipus d'expressions Puigdemont s'ha expressat contra el PSC. I també hi ha hagut lloc per a les polèmiques paraules de García Page, que va dir que la riquesa de Catalunya “és de tots”. Sobre això, Puigdemont ha acusat Illa de “no sortir a desmentir-ho”.

La impotència processista

Aquest és un nou exemple de la difícil situació en què ha quedat Junts i l'expresident Puigdemont en particular. Amb l'amnistia encara flotant i la victòria del PSC, Puigdemont ha quedat encallat en una situació política força incerta. I també ha vist com el PSC es feia amb els centres de poder polític més importants: l'Ajuntament de Barcelona i el Palau.

Aquesta 'rebequeria' de Puigdemont se suma a una llista de moltes altres, que delaten el seu escàs abast polític real. Perquè alhora que diu això contra Illa manté a Moncloa Pedro Sánchez. Al cap i a la fi, no es pot permetre operacions polítiques de veritable importància mentre l'amnistia no sigui efectiva.

➡️ Política

Més notícies: