El vicepresident de VOX, Ignacio Garriga, intervé durant la cloenda de l'acte de presentació dels candidats de VOX a les eleccions del Parlament basc, a l'Hotel NH Canciller Ayala, el 24 de març de 2024
POLÍTICA

Vox posa la directa de cara a les eleccions catalanes

Abascal i Ignacio Garriga aprofiten la indefinició del PP i de Ciutadans per fer campanya a Catalunya

La formació confirma Ignacio Garriga com a candidat a President de la Generalitat. "Fa tres anys que defensem els catalans honrats dels privilegiats separatistes", ha dit a través de xarxes fent-se ressò de les paraules d'Abascal que li confirmaven com a candidat. D'aquesta manera, Garriga segella el seu ascens meteòric dins del partit, del qual ja actua com a vicepresident i número dos.

Tuit d'Ignacio Garriga confrirmant la seva candidatura per a les eleccions catalanes del 2024

Campanya des del principi

Des que el president Aragonès va anunciar l'avançament electoral, Vox no ha perdut ni un minut. Els d'Abascal i de Garriga han fet i fan tota la precampanya que poden. Són presents en multitud d'actes i són molt actius a les xarxes socials per insistir en els punts clau del seu discurs.

En aquesta línia, no perden ocasió per parlar fonamentalment de tres assumptes. La inseguretat, l'amnistia (amb fortes crítiques al PSC) i les necessitats del ciutadà corrent. Un cop d'ull a les seves xarxes socials revela un especial èmfasi en tots aquests assumptes. Així mateix, capitalitzen els temes d'actualitat com el drama de les presons catalanes i la molt qüestionada gestió de la consellera Ubasart.

PP i Ciutadans s'enreden ells sols

D'altra banda, els dubtes i titubejos electorals del PP i de Ciutadans beneficien Vox. Tot i que Alejandro Fernández és el candidat per aclamació popular, Feijóo i la direcció nacional del PP encara no li han confirmat. Cosa que necessàriament limita l'exposició pública de Fernández, cada cop més reivindicada en xarxes fins i tot per sectors independentistes.

Muntatge d'Alejandro Fernandez i Ignacio Garriga amb el Parlament de fons

D'altra banda, Ciutadans sembla insistir en el seu propi declivi i també s'enreda en lluites internes a menys de dos mesos de les eleccions. Una facció del partit taronja liderada per Adrián Vázquez volia un front constitucional amb el PP que, al final, no n'ha sortit. No només això: aquesta situació s'ha saldat amb una fractura interna i amb la dimissió del mateix Adrián Vázquez.

Per la resta, el vent electoral a Catalunya bufa a favor d'opcions identitàries que tenen en comú el desig d'enterrar el procés. Les raons estan a la vista: inseguretat, una gestió ineficaç de la immigració i uns impostos extractius per a les classes mitjanes. En aquest sentit, Sílvia Orriols ja ha confirmat la seva candidatura i obre una bretxa igualment al seu competidor més proper: Junts, que ho fia tot a la candidatura personalista de Puigdemont.

➡️ Política

Més notícies: