Imatge d'Adrián Vázquez amb cara trista

POLÍTICA

PP i Cs no aniran junts a les eleccions: trenquen negociacions i ja hi ha dimissions

El PP i Cs han confirmat que han trencat les negociacions per presentar-se en una llista conjunta tant a les eleccions catalanes del 12 de maig com a les europees

El PP i Cs han confirmat que han trencat les negociacions per presentar-se en una llista conjunta tant a les eleccions catalanes del 12 de maig com a les europees. "Lamenten no haver pogut arribar a un acord satisfactori", han anunciat Ciutadans en un comunicat.

Posteriorment, el secretari general de partit taronja, Adrián Vázquez, ha emès un altre comunicat anunciant que abandona el seu càrrec "amb caràcter immediat". D'aquesta manera, ha afegit que "siguin altres que prenguin les regnes d'ara endavant".

Les converses entre les dues formacions polítiques devien culminar aquest mateix divendres, abans que acabés el període per presentar-se en coalició a les pròximes eleccions. Fet que, finalment, no s'ha produït a causa de, segons han comunicat, "la impossibilitat d'acord".

El PP també ha emès un comunicat lamentant que les converses amb Ciutadans "no hagin fructificat malgrat l'honesta voluntat de les dues direccions". L'entesa entre tots dos partits "no ha estat possible a causa de les tensions internes a si mateix del PP".

Segons sembla, les negociacions no han fluctuat a causa de la voluntat del PP d'integrar a les llistes alguns membres de Cs. Però no de constituir una coalició formal. Tant és així que Carlos Carrizosa, el líder del partit taronja a Catalunya, havia rebutjat la intenció d'integrar membres del seu partit sota les sigles del PP.

El secretari general de Ciutadans, Adrián Vázquez, durant l'acte de tancament de campanya de Ciutadans, a l'Estudi Zenit, el 26 de maig de 2023, a Madrid

Adrián Vázquez presenta la seva dimissió

Moments més tard de ser emès el comunicat, Adrián Vázquez, el secretari general de Ciutadans ha anunciat la seva dimissió. Una decisió a conseqüència de "no haver culminat l'objectiu" d'anar al costat del PP a les eleccions del 12 de maig.

"Com que ni puc oferir el meu compromís a una causa en què no crec ni vull ser un obstacle per als meus companys, he decidit fer un pas al costat i posar el meu càrrec de Secretari General a disposició del partit", ha remarcat.

"Ho hem intentat tot i, puc dir de part meva, amb la màxima sinceritat i bona consciència, que ho he intentat tot també per garantir un futur a aquest projecte polític. Ho faig des de la tristesa i de la decepció, però també des de la tranquil·litat de qui ho ha intentat fins al final", ha conclòs.

➡️ Política

Més notícies: