Muntatge de la diputada de Vox, Monica Lora i Tania Verge
POLÍTICA

Vox canta les quaranta a Tània Verge per la polèmica Llei Trans catalana

En un ple del Parlament, Vox ha preguntat a la consellera Verge per l'avantprojecte de la llei trans i Verge ha tornat a parlar de 'discursos d'odi'


Continua la polèmica per l'avantprojecte de llei trans catalana de la consellera Verge. Avui, la diputada de Vox, Mónica Lora, li ha preguntat. Ha denunciat que es tracta d'un “atemptat” contra la infància i que hi ha un “bombardeig ideològic”. La consellera ha parlat de “mentides”, “profecies apocalíptiques” i fins i tot s'ha referit a la premsa.

Tensió per l'avantprojecte de la llei trans catalana

“Seguiran imposant la seva desconstrucció de la societat catalana amb la llei trans?”, aquesta ha estat la pregunta que ha plantejat la diputada de Vox, Mònica Lora, sobre la polèmica llei. De fet, la consellera Verge ha criticat el tractament informatiu de la llei i ha parlat de “titulars i columnes d'opinió que no s'atenen a la realitat”.

La diputada de Vox ha parlat que l'avantprojecte blinda aquest tipus d'aberracions. Fa referència al recent i mediàtic cas d'un atleta de muntanya que va afirmar que “em sento home, però a la muntanya em sento dona”. La diputada li ha recordat a Verge que la seva llei acabarà fent habituals situacions com aquesta perquè permetrà la lliure designació del gènere a les competicions esportives.

Però el plat fort de l'avantprojecte és el canvi de sexe dels menors. Si s'aprova, la llei permetrà a menors poder iniciar el canvi de sexe amb un servei de "mediació" amb la Generalitat en cas de conflicte amb els pares. Davant d'això, la diputada de Vox ha presentat unes dades que, durant les darreres setmanes, també han presentat associacions feministes contràries a la 'ideologia queer'.

Verge parla una altra vegada de “discursos d'odi”

Segons aquestes dades, la majoria de joves abandona la disfòria de gènere una vegada superada l'adolescència. Per això, la diputada de Vox adverteix que les operacions en menors corren el risc de deixar efectes irreversibles a la salut. Llavors qualifica l'avantprojecte de llei com a “atemptat contra el lliure desenvolupament de la infància”.

D'altra banda, ha denunciat amb duresa el “bombardeig ideològic” a escoles i als mitjans. Es refereix, per exemple, a un polèmic programa de TV3 que acusen de presentar continguts totalment inadequats per a menors.

Per la seva banda, la consellera Verge no ha sortit del guió. A les crítiques i a les preguntes ha respost dient que es tracten de “discursos d'odi” i “estigmatitzar” el col·lectiu trans. Insisteix que les crítiques que ha rebut l'avantprojecte només propaguen “mentides” i “profecies apocalíptiques”. De fet, s'ha referit – sense citar noms – a “titulars i columnes d'opinió que no s'atenen a la realitat”.

➡️ Política

Més notícies: