Muntatge de l´alcalde de Montblanc (Oriol Pallisso) amb l´ajuntament de Vilanova del Camí amb una bandera d´Espanya
POLÍTICA

Esquerra s'apunta a penjar la bandera espanyola

L'alcalde de Montblanc afirma que 'és hora de deixar de banda el simbolisme polític'

Nou embolic amb la bandera espanyola en un ajuntament català, que ha obligat l'alcalde d'ERC a recular i tornar-la a penjar. No és la primera vegada que un alcalde independentista presumeix d'insubordinació per després acabar acatant les sentències judicials. És una pràctica que es repetix en diversos municipis.

Retirar la bandera espanyola de l'ajuntament es va convertir en una moda durant els anys àlgids del Procés. Sobretot després que Quim Torra fos inhabilitat per negar-se a retirar una pancarta a favor dels presos polítics de la façana del Palau de la Generalitat. Els darrers mesos s'han succeït els gestos d'alcaldes independentistes, tot i que al final tots acaben sucumbint.

L?últim ha estat l'alcalde de Montblanc, Oriol Pallissó (ERC), que restituirà la bandera espanyola al'ajuntament per ordre d'un jutge. L'edil republicà acata la sentència afirmant que “és hora de deixar de banda el simbolisme polític”. Segons ha afirmat, el seu objectiu és la independència i no els gestos que no condueixen a res.

La fi del simbolisme polític

L'alcalde de Montblanc té fins al 15 de febrer per acatar les ordres del jutjat contenciós administratiu de Tarragona. Atenent la denúncia d'Impuls Ciutadà, el jutge ordena a l'alcalde que torni a hissar la bandera d'Espanya a l'edifici consistorial. Pallissó considera que no val la pena jugar-se-la per una bandera, i acatarà.

És el mateix camí que han seguit altres díscols com l'alcaldessa de Ripoll, la Sílvia Orriols. La líder d'Aliança Catalana va retirar l'estelada i va tornar a penjar la bandera espanyola per ordre judicial. Quan altres sectors de l'independentisme li van retreure la covardia, ella va al·legar que no es sacrificaria com va fer Quim Torra, recordant (com Oriol Pallissó) que el seu objectiu principal és la independència.

Fa uns mesos va passar el mateix a l'ajuntament d'Olot, feu independentista per excel·lència. El consistori governat per una coalició ERC-Junts restitueix la bandera espanyola acatant les ordres de la justícia a requeriment de Vox. Va seguir així el camí d'altres municipis com ara Cardedeu i Arenys de Munt.

Acusats de traïdors

Tot i seguir l'exemple d'altres partits com Junts i Aliança Catalana, ERC paga ara el preu de restituir la bandera espanyola a l'ajuntament de Montblanc. Esquerra fa temps que és al punt de mira de l'independentisme radical. No li perdonen l'estratègia de pactes amb el PSOE, i que hagi abandonat la via unilateral.

El que per a l'alcalde de Montblanc és “deixar de banda el simbolisme polític”, per a molts independentistes és covardia i alta traïció. Tot i que aquests sectors segueixen amb la mentalitat d'anys passats, els dirigents fa temps que han passat pàgina. Per això ja no tenen cap objecció a acatar les ordres judicials, encara que això suposi penjar la bandera espanyola a les seves institucions.

➡️ Política

Més notícies: