Mar Besses parlant en un podi amb un micròfon, amb un fons groc que té text negre.
POLÍTICA

Mar Besses, la jove diputada d'ERC que ha sortit escaldada pel seu darrer comentari

Assistim al primer exemple del famós 'sí crític' que les joventuts d'ERC van donar a Salvador Illa

Feia temps que no se sentia l'expressió “trinxar el territori”. Va estar molt de moda quan l'esquerra 'woke' encara tenia força influència a Catalunya. Després de les eleccions del 12M, en canvi aquest tipus d'expressions van començar a cotitzar a la baixa.

Ara, la diputada republicana i líder de les joventuts d'ERC, Mar Besses, ha recuperat el concepte. Ho ha fet fent referència a la possibilitat que el nou Govern de Catalunya autoritzi l'ampliació de l'aeroport.

"Una de les primeres propostes del govern d’Illa és parlar de projectes que trinxen el territori per continuar exprimint el país i la seva gent", ha dit en un missatge a les xarxes socials.

Persones caminant amb maletes a un aeroport, amb un rètol de sortida d'emergència a l'esquerra i un rètol de

Segons ha explicat la diputada, el Govern del president Illa trobarà al Jovent Republicà tot un obstacle en el cas que decideixi ampliar l'aeroport del Prat. “Ens hi trobaran de cara”, diu:

Primer exemple del “sí crític”

Com és evident, aquesta declaració de la diputada Mar Besses és plena de contradicció. El motiu és que el seu vot va ser determinant per fer president Salvador Illa, que en cap moment va tenir plantejaments 'woke' al voltant de l'ampliació de l'aeroport o d'altres debats sobre infraestructures a Catalunya.

Tot i que la diputada no permet les respostes al seu perfil de X, el que no ha pogut evitar és una nota de la comunitat per part dels usuaris. "Va votar favorablement a la investidura de Salvador Illa com a president de la Generalitat. Amb el seu vot, ha legitimat les primeres actuacions executives del nou president de Catalunya", diu la nota, subratllant l'evidència.

Agustí Colomines al centre i al costat Mar Besses i Júlia Calvet a la Taula del Parlament de Catalunya

És més, tots recordaran que van ser les joventuts republicanes les que van encunyar el concepte de “sí crític” per justificar el seu vot favorable a la investidura. Segons van explicar els joves d'ERC, la seva jugada consistia a investir Illa per “condicionar la majoria parlamentària al llarg de la legislatura”:

I pel que sembla, el primer exercici d'aquest “sí crític” passarà per no permetre al PSC ampliar l'aeroport.

El dubte, doncs, és per a què ha servit investir un president les polítiques i intencions del qual es coneixien per endavant. Algú podria pensar que perquè ERC no repetís eleccions i s'enfrontés a un segon daltabaix electoral.

➡️ Política

Més notícies: