Una dona somrient amb cabells foscos i un fons verd, amb un requadre que mostra una escena d?un partit de futbol.
POLÍTICA

Vox denuncia la presència de 'dos tios amb barba' en un equip de futbol femení

Alicia Tomás s'indigna davant la injustícia que han patit les jugadores del Terrassa FC: 'Ens governen malalts'

Com és habitual durant els últims anys, alguns esports femenins tenen més transcendència per qüestions polítiques que esportives. L'origen de la polèmica gairebé sempre és el mateix: la presència de jugadores trans. És a dir, homes biològics que diuen que són dones, però que mantenen la seva condició física d'homes.

Fa uns mesos, per exemple, era polèmica a nivell mundial que un equip de futbol femení australià havia guanyat la lliga d'aquell país sense haver perdut ni un sol partit. El motiu per a aquest destacat èxit és que hi havia cinc homes trans a la plantilla. Però en aquesta ocasió, però, no cal anar-se'n fins a Austràlia i només cal quedar-se a Terrassa.

Botes de futbol Nike Mercurial en un camp de gespa

Segons explicava un usuari a les xarxes socials, l'equip Europa Femení B, que es va enfrontar aquest dissabte al Terrassa FC, té dues jugadores “imparables”. Però en realitat es tracta de dos homes trans. “Serà difícil trobar jugadores amb més potència i velocitat a tota la categoria preferent femenina”, diu amb ironia aquest usuari:

Això no ha passat per alt a Alicia Tomás, portaveu de Vox a l'Ajuntament de Terrassa. Famosa per la seva contundència i claredat a l'hora d'expressar-se, Tomás ha compartit la seva completa indignació davant d'aquest abús contra les jugadores del Terrassa.

"Dècades de lluita per tenir el nostre lloc a l'esport perquè ara la perversa ideologia de gènere vulgui esborrar la nostra presència". La conclusió de Tomàs és clara: “ens governen malalts”:

La qüestió trans a Catalunya

Si per alguna cosa s'ha destacat Catalunya en els darrers anys, ha estat per trencar tots els rècords 'woke'. L'avantprojecte de llei trans de l'exconsellera Verge, per exemple, va anar més enllà fins i tot que la llei de l'exministra Irene Montero. Fins al punt que contemplava el canvi de sexe per a menors sense que els pares es poguessin oposar.

Això va generar una forta polèmica, amb figures com Ramon Espadaler, l'actual conseller de Justícia, carregant contra Tània Verge. Tot i que mantenir el Departament d'Igualtat va ser una exigència d'ERC, la llei trans catalana ha quedat en un calaix. Segons va informar l'Associació de Transsexuals de Catalunya (ATC) després de la primera reunió amb la nova consellera, Eva Menor, la llei “no està entre les prioritats actuals”.

➡️ Política

Més notícies: