Botes de futbol Nike Mercurial en un camp de gespa
POLÍTICA

Un equip de futbol femení amb cinc homes guanya la lliga i esclata la polèmica

Es tracta d'un equip australià que ha estat invicte durant tota la temporada

La qüestió trans és de les més polèmiques a la societat. De passada, és dels assumptes que provoca més situacions extravagants.

En aquest sentit, l'esport s'ha destacat especialment. L'última polèmica que es va viure va ser amb els Jocs Olímpics de París, amb una boxejadora d'origen algerià, Imane Khelif, que representava un cas molt espinós.

Una boxadora amb uniforme vermell és declarada guanyadora per l'àrbitre, mentre que la boxadora amb uniforme blau mostra una expressió de decepció.

Ara s'ha fet viral una notícia també esportiva i que ve des d'Austràlia.

Com ha explicat a les seves xarxes socials l'advocada especialista en aquests temes, Irene Aguiar, un equip australià de futbol femení que compta amb cinc trans a la seva plantilla ha guanyat la competició femenina al país.

Durant la temporada, l'equip Flying bats no ha perdut cap partit, ha anotat 65 gols als contraris i n'ha rebut 4. Bastant indignada, l'advocada Irene Aguiar conclou amb acritud que “i això hauria de dir-se progrés”:

La publicació d'Irene Aguiar s'ha omplert de comentaris que manifesten el menyspreu a aquesta situació. “Homes que ho ocupen tot”, “Fins que les dones es neguin a competir, tot seguirà igual”, “Quina bogeria, quina absoluta bogeria...”, deien amb incredulitat els usuaris.

El diari Daily Mail informa que això suposa una veritable polèmica social i esportiva a Austràlia. Fins al punt que l'escriptora JK Rowling, autora de Harry Potter, i coneguda per les seves crítiques al transgenerisme, també ha participat a la polèmica.

Divisió a l'esquerra

L'esquerra és coneguda per la tendència a la divisió i a l'enfrontament intern. En aquest sentit, es pot dir que la qüestió trans és, juntament amb l'islam, un dels punts que causa més tensions dins de l'esquerra. Sense anar més lluny, a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), s'ha arribat a assetjar una professora feminista i contrària a la llei trans.

La crítica de fons que planteja el feminisme clàssic és que la ideologia 'queer' desfà les reivindicacions naturals de les dones. El cas de l'esport és paradigmàtic i per motius obvis. I és que, encara que una persona iniciï un tractament de canvi de sexe, sempre mantindrà el gènere biològic, que en el cas dels homes representa un avantatge físic en certs àmbits.

Com passa amb les dones de l'Afganistan (i de molts altres països musulmans), el feminisme institucional guarda per ara un silenci cridaner.

➡️ Política

Més notícies: