Muntatge fotogràfic d'Ada Colau Mirant Jaume Collboni
POLÍTICA

Els vots d'Ada Colau no van ser gratis

Jaume Collboni revela la contrapartida que ha hagut de pagar per tenir el suport de Barcelona en Comú

Ada Colau va sortir al rescat de Jaume Collboni quan tot semblava que Xavier Trias seria el nou alcalde de Barcelona. Hores abans de l'acte d'investidura, Barcelona en Comú decidia sumar-se al PP per donar suport al candidat socialista en la seva carrera cap a l'alcaldia de la capital catalana. D'aquesta manera, els 'comuns' permetien que Collboni fos el nou alcalde malgrat el que havien dit els dies previs.

Durant la setmana els 'comuns' van repetir una i mil vegades que no votarien el mateix que el Partit Popular i que, per tant, no regalarien els seus vots a Collboni. "No farem cap mena d'acord que impliqui el PP", afirmava dijous mateix Jordi Martí, un dels comandaments de BComú i mà dreta de Colau. Que no han complert part de la seva paraula és evident, però que hagin regalat els vots al candidat socialista tampoc és cert del tot.

I és que Jaume Collboni ha explicat la contrapartida que han hagut de pagar als 'comuns' per tenir els seus vots. Ho ha fet tot just unes hores després de ser proclamat alcalde en una entrevista a El Periódico. I el resum és ben senzill: el socialista va tenir els vots de Colau a canvi de càrrecs i sous.

Bàsicament, Ada Colau va donar els vots a Jaume Collboni perquè aquest no canviarà “l'estructura gerencial” ni “l'estructura directiva”. “La meva obligació és garantir la continuïtat institucional”, assegurava en aquesta entrevista. D'aquesta manera, el conegut com a 'sottogovern' es mantindria pràcticament igual: amb figures socialistes i dels 'comuns'.

El que només el temps dirà és si el pacte entre el PSC, BComú i el PP implica algun canvi més a partir de les eleccions generals del 23 de juliol. I és que Collboni també va exposar que va oferir a Ada Colau formar part del govern municipal, però que van decidir anar a l'oposició. De la mateixa manera que en unes hores van canviar d'opinió respecte a donar els vots als socialistes, tampoc no seria estrany que canviessin d'opinió en això. Un cop finalitzi la carrera electoral al Congrés dels Diputats -i els pactes que sorgeixin segons els resultats- s'obrirà un nou escenari.

➡️ Política

Més notícies: