Xavier Trias en un acte electoral el 25 de maig de 2023
POLÍTICA

Trias: 'Tornaré a ser un jubilat'

L'alcaldable es descarta per ser cap de llista de Junts a Madrid

Ressaca política a Barcelona. La carambola que ha convertit Jaume Collboni (PSC) en alcalde de la ciutat comtal en detriment de Xavier Trias (Junts) ha provocat un terratrèmol les conseqüències del qual encara s'han de veure. Queden especialment assenyalats els Comuns d´Ada Colau, que van facilitar l´alcaldia socialista amb els vots del PP.

Trias, que durant la sessió d'investidura dissabte va deixar anar allò de “que els bombin”, ha ofert una entrevista a La Vanguardia per valorar el que va passar. Anuncia la intenció d'anar-se'n i renuncia a presentar-se a les llistes del partit per a les eleccions del 23-J. “Ja vaig dir que si no era alcalde me n'aniria. Quan? He de parlar amb el meu grup. Tornaré a ser un jubilat“, afirma. I afegeix que “les llistes” per al Congrés “ja estan fetes” i que deixarà la política però “ajudaré el meu partit des de la meva òptica”.

Muntatge d'Ernest Maragall amb Xavier Trias, en primer pla

Trias tenia lligat un pacte de govern amb Ernest Maragall (ERC), i tot semblava fet. Però la decisió d'última hora dels Comuns i el PP d'investir Collboni va frustrar el seu retorn a l'alcaldia de Barcelona. Ha afirmat sentir-se “bé”, i ha estat especialment dur amb Ada Colau: “Va perdre els papers. En un acte de presa de possessió no té sentit que faci un míting electoral. No aconsegueix estar al seu lloc, ni quan guanya ni quan perd”.

Trias afirma sentir-se enganyat, ja que “quedàrem amb Collboni i Sirera (PP) que em trucarien si hi havia alguna novetat que trenqués l'esquema, i encara estic esperant”. S'hi ha referit com a “gent en què no es pot confiar”.

Trias parla de 'cinisme'

L'alcaldable ha recordat que “Collboni només té deu regidors” i ha avançat que “farem una oposició dura perquè es posi vermell”. S'ha mostrat desitjós de veure com governa el PSC amb els Comuns i el PP, ha parlat de cinisme, i ha definit la maniobra política com “una degradació de la política, que es mou per interessos i egos particulars”.

Trias se'n va sense poder desplegar el seu programa de govern. Segons explica a l'entrevista, la seva prioritat era la seguretat, seguida de la neteja, l'àmbit social i l'economia productiva i sostenible. "El canvi més rellevant respecte a Colau és que nosaltres pensem que l´única manera de lluitar contra la pobresa és crear activitat econòmica", diu Trias, per a qui "la teoria del decreixement és un disbarat com una casa". També ha assenyalat la vivenda i la mobilitat com a tasques pendents, que ja no podrà abordar.

➡️ Política

Més notícies: