Muntatge fotogràfic amb el cub de TV3 i Sílvia Orriols en primer pla
POLÍTICA

TV3, en estat de xoc amb Sílvia Orriols

Entrevista a mitja dotzena de persones a Ripoll i cap votant d'Aliança Catalana

Sílvia Orriols ha estat un dels noms propis de la política catalana aquest cap de setmana. Només la investidura de Jaume Collboni a Barcelona ha pogut eclipsar el nomenament de la líder d'Aliança Catalana com a nova alcaldessa de Ripoll. I evidentment, malgrat el cordó sanitari mediàtic, TV3 li va haver de dedicar uns minuts als seus espais informatius.

Aquest diumenge, el 'Telenoticies Vespre' va emetre una peça sobre Sílvia Orriols que ha generat polèmica. El programa informatiu per excel·lència de la televisió pública catalana se'n va anar fins a Ripoll per donar veu a diferents persones. Van ser un total de 9, entre les quals hi havia representants de Càritas o el president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya.

Captura del TN de TV3 d'una entrevista a Mohamed El Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya

En qualsevol cas, tots els entrevistats tenien en comú la seva posició contrària a Sílvia Orriols. A tot el reportatge, elaborat per la periodista Marta Gibert, no es va poder veure cap votant ni simpatitzant de la nova alcaldessa. En aquest sentit, cal recordar que la líder d'Aliança Catalana va ser la candidata amb més suports després d'aconseguir més del 30% dels vots. A més, gairebé va doblar en vots a la segona llista, però aquesta pluralitat a les urnes va brillar per la seva absència a la peça informativa de TV3.

El suport que Ripoll va donar a Sílvia Orriols el passat 28-M no es va veure reflectit en aquest reportatge emès en hora de màxima audiència. Ja en dies anteriors, TV3 es va sumar al veto informatiu a la líder d'Aliança Catalana, negant-se a donar-li veu malgrat haver guanyat els comicis. Per exemple, al programa 'Planta Baixa', van entrevistar abans la portaveu del col·lectiu Unitat contra el Feixisme Ripoll que Orriols.

Captura de pantalla d'una entrevista del TN de TV3 a la directora de Càritas Ripoll

Amb aquests actes, TV3 reforça les crítiques que la mateixa Sílvia Orriols denunciava fa uns dies. “A TV3 surt un xaval marroquí establert a Ripoll dient que pateix per si retallo la llibertat religiosa. Com és que mai no s'han preocupat pel fet que la seva comunitat retalli drets a nenes i dones?”, escrivia fa uns dies al compte de Twitter.

Ara, Sílvia Orriols ja és l'alcaldessa de Ripoll malgrat el cordó sanitari informatiu que li han aplicat els principals mitjans de comunicació.

➡️ Política

Més notícies: