Muntatge fotogràfic amb Pere Aragonès, Ernest Maragall i Joan Tardà amb l'ajuntament de Barcelona de fons
POLÍTICA

Bronca interna a ERC pel que ha passat a l'Ajuntament de Barcelona

Un sector d'Esquerra assenyala directament Pere Aragonès

El que va passar dissabte passat a l' Ajuntament de Barcelona portarà cua i marcarà els passos dels partits catalans des d'ara i fins al 23 de juliol. Junts per Catalunya i Esquerra tenien clar dissabte al migdia que governarien en minoria la principal ciutat catalana i el gir de guió encara no ha estat assumit.

Aquest diari ja va avançar que res no estava tancat i més si hi havia pel mig Barcelona a Comú. Però els independentistes van tornar a pecar d'ingenuïtat i van menysprear la capacitat d'Ada Colau per mutar. El PSC ja governa Barcelona, els Comuns mantenen càrrecs i és un secret a veus que entraran al govern una vegada passin les generals.

Ara són els partits independentistes els que s'han de recompondre. El pacte d'investidura a Barcelona els dóna ales per a la retòrica, però els destrossa els plans. A Junts perquè el sector més radical torna a tenir benzina i encenedor. I Esquerra perquè el partit internament és cada vegada més un polvorí.

Les dues ànimes d?Esquerra afloren i una demana explicacions

Esquerra viu el moment més convuls en una dècada. El partit, acostumat a lluites internes, sembla que torna al passat.

L'ànima més independentista mira amb mals ulls el pacte entre ERC i el PSC a les diputacions de Tarragona i Lleida. I més després del que ha passat a Barcelona només fa unes hores. Un no pot assenyalar els socialistes i Jaume Collboni i teixir acords amb ells en desenes de municipis i dues de les quatre diputacions. No és gaire coherent.

Pere Aragonès amb rostre molt seriós assegut a la cadira del Parlament de Catalunya

Però n'hi ha més. Segons revela Quico Sallés al diari El Món , el sector més esquerrà d'ERC assenyala directament Pere Aragonès. El president de la Generalitat és el valedor de l'acord entre Maragall i Trias, que ha deixat ara els republicans a l'oposició.

I aquest sector, on se situa per exemple Joan Tardà, culpa Aragonès de no haver arribat a un acord amb el PSC i els Comuns. Ada Colau va oferir l'alcaldia a Ernest Maragall el primer any i Esquerra ni va escoltar l'oferta.

Els republicans no van noi explorar el pacte d'esquerres. I ara ERC s'ha quedat sense governar, sense poder col·locar els seus i sense els diners que això representa per al partit.

La bronca dins del partit d'Oriol Junqueras està servida. Les dues ànimes -la nacionalista i la d'esquerra- ja no s'amaguen i totes les decisions seran mirades amb lupa pels militants.

➡️ Política

Més notícies: