Primer pla de Ione Belarra amb Irene Montero al Congrés dels Diputats
POLÍTICA

Podemos vol ara presidir el Congrés

Nova ocurrència del partit de Pablo Iglesias

Tot i haver-se diluït dins de Sumar, Podemos no ha desaparegut. I malgrat que de vegades ho pugui semblar, ells mateixos s'encarreguen de sortir al pas amb ocurrències que semblen fetes per cridar l'atenció. L'última no té pèrdua: quedar-se ells amb la presidència de la Mesa del Congrés.

Pablo Echenique, repudiat fins i tot pels seus companys de Sumar, ha entrat en escena les últimes hores amb aquesta idea. L'exportaveu morat a la cambra baixa ha demanat al PSOE que renunciï a la presidència del Congrés i regali la tercera autoritat de l'Estat a un partit sense grup parlamentari propi, marginat dins de la plataforma de Yolanda Díaz i amb tan sols 5 diputats.

Primer pla de Pablo Echenique amb cara d'ensurt

Recentment, Echenique va publicar un article d'opinió a Canal Red preguntant-se “per què la presidència del Congrés ha de ser per al PSOE”. I demanava que s'adjudiqués aquest important càrrec a “una persona d'un altre partit i que reuneixi el consens” dins el bloc progressista format per socialistes, Sumar, ERC, Bildu i companyia. Sense dir-ho explícitament, demanava que la tercera autoritat de l'Estat recaigués en Podemos.

Podem vol Ione Belarra de presidenta

I és que, segons ha publicat The Objective, la formació morada havia proposat Ione Belarra com a presidenta del Congrés. El partit està en caiguda lliure cap a la marginalitat política i estan preparant un ERO que els obligarà a fer fora la meitat dels seus treballadors. Segurament per aquest motiu Podemos s'agafa a la possibilitat d'aferrar-se càrrecs i sous a la desesperada.

Primer pla de Ione Belarra de Podem amb un micròfon a la mà en un míting

Això sí, la petició del partit de Pablo Iglesias i Irene Montero ha durat menys que un caramel a la porta d'una escola. De fet, és probable que fins i tot no sigui ni ministra en cas que es reediti el Govern de coalició. Des de la plataforma de la qual formen part, Sumar, ja han deixat clar que la presidència del Congrés ha de recaure al PSOE. També ERC creu que han de ser els socialistes els que presideixin la Mesa, i evidentment, el partit de Pedro Sánchez tampoc no està disposat a renunciar a aquest càrrec.

El PSOE continua buscant alternatives per presentar un candidat a la presidència del Congrés. La intenció dels socialistes és proposar algú que sigui del gust dels futurs socis d'investidura. Així, Maritxell Batet ha quedat descartada després de la seva renúncia i ERC ha vetat Miquel Iceta.

El Confidencial informava que algunes de les alternatives en què treballen els socialistes són Francina Armengol, expresidenta de les Balears, o fins i tot l'històric Patxi López. En qualsevol cas, ni els teòrics socis de Podemos han donat el més mínim recorregut a la darrera ocurrència de la formació morada.

➡️ Política

Més notícies: