Muntatge amb Irene Montero emocionada i Ione Belarra de fons
POLÍTICA

ERO a Podemos

Els morats han perdut fins al 90% dels seus ingressos després de la debacle electoral

Més problemes pel partit d'Irene Montero i Ione Belarra. Segons informa El Periódico, Podemos haurà d'obrir un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) i fer fora la meitat de la seva plantilla. Són les conseqüències dels mals resultats electorals, que han disminuït dràsticament els ingressos de la formació.

A les municipals i autonòmiques del 28-M, els morats van perdre bona part del seu poder territorial i van desaparèixer en cinc comunitats. El 23-J va confirmar el seu enfonsament, amb només cinc diputats. Després d'aquests correctius electorals, els seus ingressos han caigut fins a un 90% a les autonomies i un 70% a nivell estatal.

Primer pla de la Ministra d'Igualtat de Podem Irene Montero amb cara trista

A més de l'ajust de plantilla, la formació haurà de tancar nou delegacions. En una carta als treballadors afectats, anuncien una “profunda reorganització en tots els àmbits per adequar-nos al descens dels recursos”. Podemos entra així en una situació crítica.

Onada d'acomiadaments a Podemos

El partit parla de “desaparició total o parcial d'ingressos en nou territoris”, i “un nou escenari”. Justifica els acomiadaments "per assegurar lʻacció política de Podemos i lʻavenç de les polítiques transformadores".

Segons el citat mitjà, les delegacions afectades són Aragó, Astúries, Balears, Canàries, Cantàbria, Castella-la Manxa, Madrid, Comunitat Valenciana i Galícia. Anuncien “l'extinció dels contractes i el tancament dels centres de treball”. A nivell estatal es prepara també “una reducció de plantilla” que afectarà el 10% dels treballadors.

Així, la formació preveu l'acomiadament de tots els treballadors de les nou federacions afectades. Almenys 45 operaris procedents dels territoris afectats perdran la feina. A nivell estatal, els acomiadaments podrien afectar 43 treballadors dels 61 que actualment hi ha a la plantilla.

Un partit a la deriva

"Lamentem profundament haver d'iniciar un procediment d'expedient de regulació d'ocupació per raons econòmiques, tècniques i organitzatives". Així anuncia Podem l'ajust de la plantilla. La secretaria d'organització ja prepara les negociacions amb els treballadors sobre les condicions dels acomiadaments.

Es confirma així l'enfonsament del partit sota les regnes d'Irene Montero i Ione Belarra. Podem va perdre més de dos terços dels seus representants autonòmics (de 47 a 15) a les eleccions del 28 de maig. En territoris com ara Aragó i Balears, van passar de governar a quedar-se amb un sol escó.

➡️ Política

Més notícies: