Enfrentamiento entre una vecina del Raval y un extranjero POLÍTICA

VÍDEO | El cara a cara entre una veïna de tota la vida i un estranger al Raval

Santiago Abascal ha compartit el vídeo amb un contundent missatge

La Sexta va emetre dimecres a la nit una nova entrega d' Apatrullando , el programa en què Jalis de Serna s'endinsa als barris més perillosos d'Espanya.

Aquesta vegada va recórrer amb Zazza l'italià les zones més conflictives de Barcelona, Madrid i Bilbao. Com el barri del Raval, zona zero de la delinqüència i la degradació a Catalunya, on va tenir lloc una situació que s'ha fet viral a les xarxes socials.

Una veïna del Raval es va acostar als micròfons de La Sexta per denunciar la degradació del lloc on ha passat tota una vida. "El barri del Raval està destruït", lamenta, "ja no existeix". Quan el periodista li pregunta per què apareix un home amb accent marroquí i la interromp dient que “no pots saber més del Raval que nosaltres”.

Aquest és el moment del vídeo que va compartir La Sexta a les xarxes socials i es va fer viral al moment.

Maite, la veïna, fa intenció de marxar en veure que l'home, visiblement alterat, no el deixa parlar. El periodista el convenç que torni. “Aquests senyors és el que tenim 24 hores al dia set dies per setmana 365 dies a l'any”, afirma després.

Maite explica què passa al Raval

"Els avis no poden sortir al carrer a prendre el sol, els nens no poden anar a les placetes", es queixa Maite, i tot per culpa de la inseguretat. Recorda nostàlgica com es va criar jugant al carrer, en un temps en què es respectava els veïns. “Avui dia ja no pots sortir al carrer”, reitera, “a les criatures els treuen els mòbils, els atraquen”.

La veïna afirma que el gran problema del barri és “la droga”, i que tot va començar a degradar-se “després de les olimpíades del 92”. No triga a aparèixer un altre veí cansat de la situació que es viu avui dia.

Santiago Abascal retuiteja

El líder de Vox Santiago Abascal ha retuitejat el vídeo de La Sexta amb un contundent missatge: “De fora vindran i de casa et faran fora, amb l'ajuda de polítics traïdors i mitjans còmplices”.

Entre els comentaris, molts que denuncien la degradació no només del Raval sinó de Barcelona i de Catalunya, i una advertència: “el fentanil està fent estralls”.

Hi ha un missatge especialment cridaner, i és el d'un votant d'esquerres que reconeix que "hi ha un problema amb la immigració il·legal". Afegeix que "els nostres carrers avui dia són menys segurs" i que "puc arribar a entendre que la gent voti a la ultradreta".

També ho ha comentat Gonzalo de Oro, líder de Vox a l'ajuntament de Barcelona: “Això és el Raval, agradi o no, dècades de governs socialistes i comunistes, d'oblit, deixadesa i permissivitat”. Ha promès que “tarda o d'hora tornarem a posar ordre i recuperarem el Raval”.

➡️ Política

Més notícies: