Un home amb barba sosté un micròfon vermell mentre entrevista una parella gran al carrer, la dona somriu i l?home es grata el cap.
POLÍTICA

La confessió d'un immigrant sobre la inseguretat a BCN que trenca el relat bonista

Un veí relata el que el sistema et vol amagar respecte a la delinqüència a Catalunya

El Raval del Barcelona és un dels barris més conflictius de Catalunya. Des de fa temps, veïns denuncien l'increment de la delinqüència en una de les zones més insegures de la capital catalana i assenyalen una deixadesa de les administracions que ha permès la degradació del barri.

Més enllà dels alts nivells de delinqüència, el Raval es caracteritza per ser un dels barris més multiculturals de Barcelona. Tot i això, el relat oficialista sempre ha volgut deslligar aquests dos factors. Tot i que la criminalitat és un fet multifactorial, el bonisme imperant només assenyala les desigualtats socials com a únic motiu dels problemes delictius, obviant que hi ha altres barris amb rendes baixes i amb menys criminalitat.

Ara un vídeo desmunta part d'aquest relat bonista de l'establishment a Catalunya. El youtuber RescueYou es va desplaçar fins al Raval per fer un reportatge en el qual parlava amb diversos veïns. I un d'ells confessava allò que l'oficialisme vol amagar. El vídeo ja s'ha fet viral a les xarxes socials.

El veí en qüestió és estranger. Reconeix que el nivell de seguretat del barri “ha anat a pitjor”. "Visc al barri i cada vegada que trec el cap a la finestra hi ha un robatori, un atracament, una escapada...", afirma.

RescueYou pregunta a què es deu aquesta escalada de la delinqüència i el veí se sincera davant la càmera. "Si t'ho he de dir, molta gent s'enfadarà... immigrants", explica. "Els immigrants, que no s'hi integren. I ja està", relata.

Ell és immigrant i explica que "jo quan vaig arribar a aquest país he treballat de tot: he netejat escales, he cuidat vells, he cuidat nens... i he tirat endavant. Per què ells no s'han pogut integrar?" pregunta.

S'han d'expulsar els multireincidents?

RescueYou també li pregunta per la proposta de diversos partits polítics (a Catalunya, el PP, Vox, Aliança Catalana i fins i tot un sector de Junts liderat per diversos alcaldes) d'expulsar els delinqüents multireincidents estrangers. "Em comprometré si et contesto", diu el veí. El youtuber li repregunta: "Si a un immigrant el detenen cinc o deu vegades per robatori i altres?", a la qual cosa el veí contesta "ja el pots fer fora".

➡️ Política

Més notícies: