Persones caminant per una vorera amb una estructura metàl·lica.
POLÍTICA

El vídeo que ha indignat tot Catalunya: robatori a una dona gran en ple carrer

Els ciutadans, farts davant l'augment exponencial de la inseguretat

Catalunya ha viscut la setmana més tràgica durant anys, que ha reobert el debat sobre la greu situació d'inseguretat. Una situació en què conflueixen molts factors, com el de la immigració il·legal massiva i la multireincidència. Precisament sobre la multireincidència hi ha un intens debat, i un clam al carrer que demana reformar les lleis i deportar els estrangers que vénen a delinquir.

Els ànims a Catalunya estan caldejats. En menys d'una setmana hi ha hagut quatre assassinats, tres en un mateix dia, i desenes de detinguts per robatoris, aldarulls i pallisses. Els experts adverteixen d'una escalada i de la instal·lació a Catalunya d'una violència desconeguda fins ara.

Mentrestant, les autoritats ni hi són ni se'ls espera. La policia està desbordada, i el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, segueix sense comparèixer davant els greus esdeveniments ocorreguts.

El vídeo que ha desfermat la indignació

Amb els ànims caldejats, aquesta setmana ha aparegut un nou vídeo que ha sembrat encara més la indignació. Va passar el cap de setmana passat a la zona del Born de Barcelona. Un estranger roba de manera violenta les arracades a una dona gran causant danys a l'orella. La víctima és una dona que estava de vacances a Barcelona amb el marit.

Les imatges han estat difoses pel compte @patrullabcn. Segons relaten a Instagram, "no conforme amb això el miserable l'agafa del coll amenaçant-la davant de la impotència del marit".

Els comentaris demostren el cansament que hi ha ara mateix a Catalunya. Culpen ERC, Interior i Igualtat de la situació de degradació que ha portat Catalunya a ser paradís de la delinqüència. “Ja n'hi ha prou de contemplacions”, demanen, “tots els que vénen a robar ia viure de la delinqüència, expulsats”.

Catalunya, al límit

Les autoritats a Catalunya porten anys de permissivitat a les polítiques públiques de seguretat que han creat una zona de confort delinqüències. A barris de Barcelona i altres grans ciutats de Catalunya, la policia n'ha perdut l'autoritat. L'esquerra continua negant que hi ha un problema d'inseguretat i ho atribueix a casos aïllats ia la proliferació de l'extrema dreta.

Tampoc la recent onada d'assassinats ha servit per prendre mesures d'urgència. Els aldarulls s'han repetit aquesta setmana amb baralles i agressions a ciutats com Tarragona, Girona i L'Hospitalet . Mentrestant, el conseller continua sense aparèixer, la portaveu del govern català demana no crear alarmisme i la directora general d'Interior demana no parlar de clans perquè estigmatitza un col·lectiu .

➡️ Política

Més notícies: