Dos homes a vestits foscos parlant en un podi de fusta amb fons de fusta.
POLÍTICA

Alejandro Fernández i Ignacio Garriga marquen el camí de l'oposició al processisme

Dirigeixen les seves crítiques al PSC, ERC i Junts, i assenyalen la seguretat i la immigració com a problemes urgent

O pacte progressista, o repetició electoral. Aquesta és la disjuntiva que va plantejar Salvador Illa al ple del Parlament d'aquest dimecres on ningú no va presentar la seva candidatura per ser president de la Generalitat. El que havia de ser un ple d'investidura va acabar sent un ple-farsa convocat pel president del Parlament per poder activar el compte enrere per convocar noves eleccions.

El ple va servir almenys per conèixer les intencions dels partits a la legislatura que hauria d'arrencar. Encara que tal com estan les coses, les intervencions semblaven més aviat el primer discurs de la propera i imminent campanya electoral.

Molts ulls estaven posats en el primer discurs de Sílvia Orriols , que no va decebre. La líder d'Aliança Catalana va dir que representa “120.000 catalans que han dit prou a tots aquests anys de promeses incomplertes i de polítiques autonomistes i proimmigracionistes”. Aliança Catalana es postula així com alternativa al processisme, i de fet les enquestes plantegen un creixement de la formació si finalment hi ha repetició electoral.

L'altre focus eren PP i Vox, encarregats de plantejar l'oposició al PSC i al processisme des d'una posició constitucionalista. Als seus discursos, Alejandro Fernández i Ignacio Garriga van marcar el camí de l'alternativa a Catalunya, que passa per l'oposició a l'aliança entre el socialisme i el processisme. I a afrontar problemes com la seguretat i la immigració.

Alejandro Fernández: 'El PSC us ha tornat a enganyar'

El líder del PPC, cridat a encapçalar l'oposició amb els 15 diputats, ha centrat el discurs en els atacs al PSC. Alejandro Fernández s'ha dirigit als catalans per dir-los que “el PSC us ha tornat a enganyar”. Que “van prometre obrir una nova etapa a Catalunya i tancar la del Procés”, però que “ho segueixen alimentant” i “no volen saber res dels constitucionalistes catalans” a qui “ens apliquen un cordó sanitari”.

Tot i no saber si hi haurà legislatura o repetició electoral, Alejandro Fernández ha fet una promesa: “es repeteixin o no les eleccions, nosaltres farem justament el contrari del PSC, és a dir, no enganyarem ningú”.

“En campanya vam prometre que només investiríem qui es comprometés a acabar amb el procés aquí ia Madrid, enviant al separatisme a l'oposició aquí, i traient-li la clau allà. I ho complirem”, ha mitjanat en primer lloc.

I en segon lloc, ha reafirmat la seva promesa electoral de portar “iniciatives per millorar la seguretat ciutadana, acabar amb l'okupació il·legal, abaixar els impostos als catalans, millorar la qualitat educativa i garantir aigua per a tothom”.

“Ho complirem, perseverarem. Si no ens rendim amb tres diputats, no ens rendirem amb quinze”, ha conclòs.

Ignacio Garriga: 'Hi ha futur'

El líder de Vox, Ignacio Garriga, ha acusat el PSC i el processisme d'“haver convertit el Parlament en un circ, en què diuen defensar Catalunya però abandonen els catalans honrats”. En aquest sentit, s'ha recordat del “compatriota mort a les mans d'un marroquí per una punyalada” fa uns dies a Barcelona.

Ha criticat que ERC i Junts “diuen estar molt enfadats, però es reparteixen la Mesa del Parlament”, i que el PSC i Junts apareixen “molt disgustats” però “fa temps que governen a Madrid en contra dels interessos dels catalans”. També ERC i Junts, que "diuen que no es porten bé" però fa tres anys que "pacten les polítiques a Catalunya".

I fins i tot el PP i el PSC, que "escenifiquen diferències" però "vam veure com ahir pactaven la renovació del CGPJ per donar ales al pitjor president del govern de la nostra història".

"Tot això seria graciós si no fos perquè han destrossat la vida de milions de catalans honrats i les seves perspectives de futur", ha sentenciat Garriga. Tot seguit s'ha dirigit a tots aquests catalans.

S'ha dirigit “als joves que els costa aconseguir una ocupació estable o un habitatge per tirar endavant el seu projecte familiar. Als pares que veuen com els seus barris estan cada dia més degradats o que pateixen cada nit quan els seus fills surten per por de si són apunyalats, assaltats o violats".

S'ha dirigit als treballadors als quals vostès els han destrossat el teixit industrial, i que prefereixen atendre les imposicions climàtiques que garantir els treballs dignes i segurs de les classes humils.

S'ha dirigit als alumnes que veuen com l'esquerra i el separatisme han convertit les aules en centres d'adoctrinament, excloent-ne l'espanyol o promocionant la seva ideologia woke.

I s'ha dirigit als "homes del camp" ofesos per la "competència deslleial que "vostès promocionen".

Garriga ha dit als catalans que "hi ha futur" i que "arribarà un dia que hi haurà uns polítics que defensaran per sobre de tot els interessos dels catalans". Un lideratge polític que “entre un delinqüent marroquí i la seguretat del català triarà protegir la seguretat del català”. I que “enfront de la inseguretat, la pobresa i la degradació, triarem la seguretat, el progrés i la protecció dels nostres barris”.

➡️ Política

Més notícies: