Josep Rull amb ulleres i vestit fosc somrient davant d'una bandera catalana.
POLÍTICA

Rull amenaça Ignacio Garriga i Sílvia Orriols per les seves paraules al Parlament

El president del Parlament va assegurar fa uns dies que 'els diputats no poden ser perseguits per les seves opinions'

Fa dues setmanes, en el seu discurs després de ser proclamat president del Parlament de Catalunya, Josep Rull va dir el següent. "Cap diputat pot ser perseguit per expressar les seves opinions. Des d'aquesta presidència hi insistirem intensament".

Avui, a la primera sessió en la qual han intervingut els representants dels diferents partits polítics, Josep Rull ja ha demostrat que no serà exactament així. El president del Parlament ha amenaçat Sílvia Orriols amb "prendre decisions" i "d'advertir-li tantes vegades com faci falta" després del primer discurs de la líder d'Aliança Catalana a la cambra catalana.

Josep Rull amenaça a Sílvia Orriols després del seu primer discurs al Parlament de Catalunya

Per a Josep Rull, emparant-se en "la jurisprudència del Tribunal Europeu dels Drets Humans, la llibertat d'expressió no empara el discurs d'odi o que inciti la discriminació o la violència". Per aquest motiu, ha amenaçat l'alcaldessa de Ripoll després de la intervenció. Sílvia Orriols ha criticat l'islamisme radical que obliga les nenes a portar vel, aquells immigrants que "no han vingut a contribuir, sinó a delinquir i a viure de renda" i també a les polítiques "proimmigracionistes" que s'han dut a terme a Catalunya en els darrers anys.

Ignacio Garriga, també advertit per Josep Rull

El president del Parlament també ha advertit Ignacio Garriga després de la seva intervenció des del faristol de la cambra catalana. "Li trasllado el mateix que deia anteriorment de determinades vinculacions. Insisteixo, van més enllà del que és la llibertat d'expressió", amenaçava Josep Rull el líder de Vox a Catalunya.

En el discurs, Ignacio Garriga ha recordat l'apunyalament mortal d'un marroquí a un ciutadà a Barcelona la nit de Sant Joan. I també ha fet referència als "pares que veuen com els seus barris estan cada dia més degradats o com pateixen cada nit quan els seus fills surten de festa per por de si són violats, assaltats o apunyalats". I, entre altres coses més, ha reivindicat una Catalunya que, “entre el català i el delinqüent marroquí, esculli protegir la seguretat del català”.

En aquest primer dia d'intervencions al Parlament ha quedat clar, doncs, que Josep Rull seguirà la mateixa tendència que fins ara hi havia a la cambra catalana. I és que, segons quins discursos, seran vetats i fins i tot sancionats malgrat que els pronunciïn aquells que han estat votats per centenars de milers de ciutadans catalans.

➡️ Política

Més notícies: