Ignacio Garriga amb vestit blau fosc parlant en un micròfon en un entorn formal.
POLÍTICA

VÍDEO | L'increïble repàs d'Ignacio Garriga que enfonsa processistes i socialistes

El líder de Vox a Catalunya, molt contundent retratant la crua realitat que viuen els catalans

La jornada d'aquest dijous a la política catalana va servir per constatar, principalment, dues coses. Una, que Carles Puigdemont va tornar a mentir als seus amb el xou que va organitzar abans de tornar a fugir. I dos, que Salvador Illa serà el nou president de la Generalitat.

A la sessió d'investidura celebrada al Parlament van destacar diverses intervencions. Una va ser la d'Ignacio Garriga. El líder de Vox a Catalunya va fer un demolidor repàs de la trista realitat que viuen els catalans en un discurs contundent contra els processistes i també contra els socialistes.

Va començar qualificant el xou de Puigdemont com “un espectacle vergonyós”. I va retreure Pedro Sánchez i Salvador Illa la concessió de l'amnistia a uns polítics processistes que poden “viure per sobre de qualsevol llei”. “Amb quina força moral els demanaran a un català honrat que pagui els seus impostos si l'únic que es veu és impunitat per a una casta de polítics privilegiats?”, va preguntar al líder del PSC.

Ignacio Garriga amb vestit fosc parlant en un podi amb micròfons al Parlament de Catalunya

També va anunciar que Vox presentarà “una denúncia per encobriment contra tots aquells que hagin ajudat Puigdemont” a fugar-se de nou. “No és lògic ni comprensible que a un ciutadà corrent se li apliqui la llei sense miraments i per contra a un fugat de la justícia se li permeti riure's dels catalans davant dels seus nassos”, va afirmar, parlant d'un Carles Puigdemont que va acusar de “covard” per tornar a fugir després de passar “set anys a Bèlgica vivint a cos de rei”.

El repàs d'Ignacio Garriga sobre la realitat crua que es viu a Catalunya

Ignacio Garriga va assenyalar a “una classe política catalana ridícula” que “viu fora de la realitat” i que és “perjudicial per a l'interès de tots els catalans.

"El seu únic llegat serà haver enfonsat Catalunya", va dir en referència als processistes, però també als "socialistes i a l'esquerra en general", mirant la bancada dels Comuns. A tots ells els va acusar de viure “desconnectats de la realitat”. “Animo tots els diputats que caminin uns centenars de metres, a prop d'aquí, i comprovin la realitat i les conseqüències de les seves polítiques. Quan surtin de la bombolla veuran una realitat molt diferent”.

I quina és aquesta realitat? Així ho va exposar Ignacio Garriga: “Catalunya avança cap a l'empobriment i la degradació”. I va començar a enumerar diverses qüestions com el treball, les dificultats que té actualment la joventut, la inseguretat, l'educació o la sanitat, entre moltes altres qüestions.

Va recordar els ERO, tancaments d'empreses i reestructuracions, darrere dels quals “hi ha famílies amb problemes”. També es va recordar “dels joves catalans que compleixen les seves obligacions”, però que es “veuen obligats a marxar” per falta d'oportunitats o bé “perquè[els polítics]han convertit l'habitatge en un article de luxe” mentre “legitimen la okupació d'habitatges”. I també va recordar que els polítics que han governat els darrers anys, tant a Catalunya com a la resta d'Espanya, “han cronificat la pobresa”

Ignacio Garriga també va fer referència a l'auge de la inseguretat a Catalunya, recordant que avui dia hi ha “carrers per on és millor no passar i roba que és millor no lluir”.

Un home amb barba i vestit blau fosc, acompanyat d'altres persones, camina a l'aire lliure a una zona urbana.

També es va referir al proimmigracionisme de l'esquerra i el processisme. “No hi ha res que agradi més a un hipòcrita que defensar la immigració il·legal o al mal anomenat multiculturalisme i viure molt lluny dels efectes que produeixen a la societat. Viuen molt lluny dels robatoris diaris per preocupar-se per ells. Viuen molt lluny dels carrers assetjats per delinqüents, per la brutícia i per la degradació. Viuen molt lluny d'aquells magribins que ataquen les dones i assalten els joves”, els va retreure.

I va recordar que “l'islamisme no és compatible amb occident”, assenyalant la hipocresia de les polítiques que estan duent a terme. “Diuen que defensen les dones, però es neguen a rebutjar els que les obliguen a cobrir-se o els arrabassen els seus drets. Diuen defensar els humils, però es neguen a prendre cartes a l'assumpte per protegir els barris populars i garantir-ne la seguretat. Diuen defensar la identitat i les tradicions de Catalunya, però importen cultures que no respecten”.

A més de tot això, Ignacio Garriga també va fer una llista de les destrosses que els dirigents polítics catalans han fet amb les qüestions en què tenen competències. I ho va fer per criticar un nou traspàs de competències cap a la Generalitat. “Sanitat? Pitjor llistes d'espera per operar-se a Espanya. Educació? Caiguda als informes PISA. Seguretat ciutadana? Catalunya convertida a la capital europea del crim. Polítiques d'acolliment? Pol d'atracció de la immigració il·legal”, va recordar.

➡️ Política

Més notícies: